12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılı ve 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Liseler ve Ortaokullar arası “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması” Vakfıkebir Fen Lisesi konferans salonunda yapıldı.



Vakfıkebir İlçesindeki tüm liseler ve ortaokullar, kendi okullarında yaptıkları seçmeler neticesinde belirledikleri bir öğrenciyle yarışmaya katıldılar. Yarışmacı öğrencilerin büyük bir coşkuyla okudukları İstiklal Marşımızın on kıtası salonda dinleyici olarak bulunan öğrencileri de coşturdu. İstiklal Marşımızı birbirinden güzel okuyan öğrencilerimiz arasından seçici komisyon Liselerde Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi öğrencisi Alperen Bahar’ı 95.8 puanla 1. olarak belirledi. Ortaokullar arası yarışmada Osman Tan Ortaokulundan Duana Kerim 95 puanla birinci oldu.
 “İSTİKLAL MARŞI’MIZI GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN OKULLAR”
ORTAOKULLAR: 1.-Osman Tan Ortaokulu 95 puan, 2.-Atatürk Ortaokulu 89.3 puan, 3.-Cumhuriyet Ortaokulu 88.6 puan.
LİSELER: 1.-Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi 95.8 puan, 2.-Vakfıkebir Fen Lisesi 95.2 puan, 3.-Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi- 86.6 puan
“ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMAYI NASİP ETMESİN”
Yarışmanın sonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Kabataş yaptığı açıklamada, “Anayurdu Orta Asya olan Türk Milletinin Büyük Komutan Alparslan’ın 1071 yılında Malazgirt ovasında Romen Diyojen komutasındaki Bizans ordusunu yenmesiyle birlikte Anadolu’nun kapısını Türklere açmış ve o tarihten sonra yaşamakta olduğumuz Anadolu toprakları Türklere Anavatan olmuştur. Beylikten devlet, devletten imparatorluk kurmuş bu millet, zorlu ve meşakkatli hayat sürerek vatan topraklarına sahip olmaya çalışmıştır. 1800’lü yılların son çeyreği ile 1900’lü yılların başlarından itibaren baş gösteren 1.dünya savaşı hazırlıkları ve yapılan savaşlar ne yazık ki ülkemizi derinden yaralamıştır. 1915 yılında Çanakkale’yi geçemeyen düşman kuvvetleri, daha sonra ki yıllarda ülkemizin bazı bölgelerini işgal etmişlerdir. Silahları elinden alınan ordumuz dağılmış. Milletimiz bitap düşmüştür. 1919 yılı 19 Mayısında Samsun’dan başlayarak Anadolu’nun bütün sathında Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesi 9 Eylül 1922 yılında son bulmuştur. Yurdumuzun işgal altında kurtuluş mücadelesi başlattığı yıllarda dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver’in başlatmış olduğu “İstiklal Marşı” yazımı için yarışmaya 724 şiir katılmıştır. Kazanan yarışmaya konan 500 TL. ödül için yarışmaya katılmayan Mehmet Akif Ersoy, Maarif Vekili (Milli Eğitim Bakanı) Hamdullah Suphi Tanrıöver’in ısrarı üzerine yarışmaya katılmıştır. O günün şartlarında cephede savaşan askerlerimize moral olarak “Kahraman Ordumuza” diye şiirine başlayan Mehmet Akif Ersoy’un şiiri 12 Mart 1921 günü yapılan Gazi Mecliste (TBMM) milletvekillerinin coşkulu alkışları ile kabul edilmiştir. Şiiri ilk okuyan dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöever olmuştur.” 
Bu nedenle, okullarımızda her hafta başında ve sonunda coşku ile söylediğimiz “İstiklal Marş’ımız Mehmet Akif’in dediği gibi son olur. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin. Geçmişini bilmeyen bir millet geleceğini bilemez. Geçmişimizi bileceğiz ki, geleceğe sağlam adımlarla basalım.
Bu vesile ile yarışma için öğrencilerimizi hazırlayan öğretmenlerine, seçici komisyona ve yarışmada görev alan herkese teşekkür ederek yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ediyorum dedi.