Vakfıkebir Devlet Hastanesi yoğun bakım Ünitesi'nde ve çocuk servisinde ihtiyaca cevap vermek için hayırsever iş adamı Hüseyin İskenderoğlu tarafından tüm masrafları karşılanarak özel tasarım ve dizayn yapılan dinlenme ve bilgilendirme odası açılışı yapıldı.



Açılışa, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, Vakfıkebir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Kant, Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Yardımcısı İlyas Alp, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Hayırsever İş Adamı Hüseyin İskenderoğlu ve Enver İskenderoğlu,  Vakfıkebir Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Yahya Sağıroğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nilgün İskender ve Müdür yardımcıları Nihat Haliloğlu, Hasan Sağlam açılışa katıldılar.



Törende selamlama konuşması yapan Başhekim Dr. Aydın Kant, her zaman ihtiyacımız olduğunda bizlere desteğini esirgemeyen değerli iş adamı Hüseyin beye katkıları için teşekkür belgesi takdim ederek hastane ve hastalarımız adına teşekkür ediyorum dedi.
Sağlık sektörü değerini hayırsever vatandaşlarımız sayesinde daha iyi anlam bulduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, yapabilecek olduğumuz pek çok şeyi çevre imkanlarıyla yapabilme imkanları uzun yıllara dayanmış oluyor. Bu yapılan yardımların bize ve hastalara katkısı anlamında baktığınızda siz hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür etmek düşüyor.
 Hastanenin yapım aşamasından bu güne kadar bakıldığında çok büyük emekleri olan insanlarımız var diyen belediye başkanı Başkan Muhammet Balta ise, hepsine teşekkür ediyoruz. Biz bu hastaneyi ne kadar güçlendirirsek Trabzon'daki hastanelerin yükünü o kadar azaltırız. Hekim konusunda problemlerimiz vardı ama yakın zamanda bu açıklarımızı kapattık. Bu hastanenin bu konuma gelene kadar siyasilerin emekleri olduğu kadar hayırsever vatandaşlarımızın da ciddi katkıları var. Hayırsever işadamımız Hüseyin abimiz ilçenin sosyal anlamda her zaman katkılarım olan birisi kendilerine şükranlarımızı sunuyor, sağlıklar diliyorum. İlçe olarak çok şanslıyız çünkü bu tür yardımlarda hayırseverlerimize gitmeden kendileri taleplerde bulunuyorlar. Allah niyetlerini kabul eylesin dedi.
Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin bölge hastanesi olarak faaliyet gösterdiğinin altını çizen İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, hem fiziki hem de personel olarak eksikliklerimizin bir kısmı giderildi. Bu konuma ulaşmak için hem devletimizin imkanları hem de hayırsever vatandaşlarımızın imkanları kullanıldı. Devletin bazı ödenekleri yeterli olmadığı dönemde hayırseverlerimiz devreye giriyor. Hüseyin bey büyüğümüz imkansızlıklar karşısında ne zaman sıkışılırsa kendilerine başvurulduğunda taşın altına elini koyun bir büyüğümüz kendilerine teşekkür ediyoruz dedi.