Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Erol Kurt, Aile Hekimi Ali Can Hotaman gözetiminde ilk aşıyı yaptıran kişi oldu.

Büyükliman Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Ali Can Hotaman yaptığı açıklamada; "Öncelikle aşılama çalışmasının programının milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Daha önce sayın Bakanımız Fahrettin Koca’nın da söylediği gibi tünelin ucunda ışık göründü demişti. Bizlerde aile hekimleri olarak bu ışığı görmüştük daha önce. Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyoruz. Milletimize memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesin mutlak aşı olması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Bu hastalıktan korunmanın en önemli yollarından birisi aşı olmaktır. Normal eski hayatımıza dönmek için bu aşıyı yaptırmak gerekiyor" diye konuştu.

Vakfıkebir Büyükliman Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak görev yapan ve ilk aşıyı olan Dr. Erol Kurt ise aşı sonrası yaptığı açıklamada; “Kendini gayet iyi hissettiğini, hiçbir yan etki ve sıkıntı olmadığını belirterek herkesin muhakkak aşı olması gerektiğini söyledi.”

MHRS SAĞLIK ÇALIŞANLARININ RANDEVU TALEPLERİ İÇİN GÜNCELLENDİ

Türkiye'ye Çin'den getirilen CoronaVac aşılarının sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) "aşı randevu" bölümü eklendi. Uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarının sisteme tanımlanmasıyla, Sağlık Bakanlığınca ilgili kişilere bildirim yapılacak. Sağlık çalışanları, MHRS'den aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak veya bağlı bulunduğu sağlık kuruluşunda COVID-19 aşısı yaptırabilecek. Aşıların üzerindeki karekod sayesinde, ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün olmayacak.

DÖRT AŞAMALI AŞI PLANLAMASINDA KİMLER VAR?

İlk aşamada sağlık çalışanlarıyla birlikte 65 yaş üstü vatandaşlar, yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinler bulunuyor. İkinci aşamada toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişiler, 50 yaş ve üzeri ile en az bir kronik hastalığı olanlar aşılanacak. Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunan vatandaşlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak. Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.