AÇILAN KURSLARA TOPLAM 4785 KURSİYER KATILDI
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi yılsonu ‘’Öğrenme Şenliğini’’ kurum bahçesinde gerçekleştirdiği programla halkla buluşturdu. Katılımın yoğun olduğu şenlik adeta ‘’Biz Büyüklimanız’’  dedirtti.



Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yer alan bütün kursların sergilendiği şenlik, Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta ve protokol üyelerinin sergilerin açılış kurdelesini kesmesi ile ziyarete açıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasının bahçesinde ziyaretçilerin beğenisine sunulan sergi görülmeye değerdi. Her gecen dönem başarı çıtasını daha da yukarıya doğru çıkartan Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bu sergi ile ne kadar başarılı kurslar açtığını ispatladı.
Çok sayıda eserin sergilendiği ve yapılma aşamalarının sunulduğu sergide onlarca başlık altında yüzlerce eser ortaya koyuldu. 10 aylık çalışma sonunda ortaya çıkan eserler kursiyerlerin hünerleri ve öğreticilerin ustalığıyla hayat bulmuş eserlere dönüştü. Özellikle el sanatları, kuyumculuk teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, Filografi, resim sanat eğitimi, keman, bağlama, gitar, kemençe, tiyatro, piyano, karate, teakwondo, özel eğitim, ahşap işleme, halk oyunları gibi alt başlıklarda mesleki sosyal ve kültürel kurs dallarında birçok eser sergilenmiştir.



“HALK EĞİTİM MERKEZİMİZDE TOPLAM 247 KURS AÇMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek yaptığı açıklamada, 2018/2019 Eğitim öğretim yılında halk eğitimi merkezi müdürlüğü olarak merkez binamız, mahallelerimiz, Gençlik Merkezi, ilçe spor müdürlüğü ve okullarımız bünyesinde 141 genel kurs, 101 Mesleki Kurs, 4 okuma yazma kursu, 1 Üniversiteye Hazırlık kursu olmak üzere toplam 247 kurs açmış bulunmaktayız. Bu kurslara toplam 4785 kursiyer katılmıştır. İlçe nüfusumuzun %18 ‘lik kesime ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kurslarda 55 usta öğretici ve 17 öğretmen görev almıştır.
Halkımızın ihtiyaçlarına göre her mahallemizde kurs açma çalışmasında bulunduk. Halkımıza usta öğreticilerimiz sayesinde yeni beceriler kazandırmanın yanında kursiyerlere sosyalleşmeleri için imkanlarda sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaz döneminde açılacak olan öğrencilerimize yönelik kurslarla da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.
 Kurum Müdürü Mustafa Birol Yüksek, Bu kapsamda yılsonu öğrenme şenliğimizi kurumumuz bahçesinde gerçekleştirmiş olup yıl boyu hazırlanılan emek verilen tüm branşlara ait eserleri sergilemiş olduk. Şenliğimize katılımlarından dolayı ilçe kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta’ya, Belediye Başkan Vekili Sayın Ahmet Salih Birincioğlu’na, ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Samim Aksoy’a, daire amirlerine, ilçemiz halkına ve tüm çalışma ekibime teşekkür ediyorum. Yeni dönemde gelişmeye açık bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğimizi beyan eder ilçemizin insan kalitesine katkı sunmayı kendimize görev ve sorumluluk olarak bilmekteyiz. Biliyoruz ki hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değiliz. İlçemiz halkı ve tüm kurumların katkılarıyla yediden yetmişe tüm bireyler bizim kapsamımızda olacaktır. Dedi.