İçişleri Bakanlığı’nın talimatları gereğince her ay düzenli olarak yapılması planlanan ‘İlçe Güvenlik Toplantısı’nın ilki Vakfıkebir Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Vakfıkebir Kaymakamlığı’nca her ay düzenli olarak yapılması planlanan ve ilki 30 Aralık2016 tarihinde Vakfıkebir Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vakfıkebir Kaymakam vekili Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Gürbüz, Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Ahmet Çağdaş Ak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Çobanoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emin Uludüz, Türk Polis Teşkilatını Koruma Derneği Vakfıkebir Şube Başkanı ve işadamı Hüseyin İskenderoğlu ile merkez mahalle muhtarları katıldı.
 
“MUHTARLARA DA SORUMLULUK DÜŞÜYOR”
İlçe Kaymakam vekili Cevdet Ertürkmen başkanlığındaki toplantıda, İçişleri Bakanlığı’nın talimatları gereğince; İlçede genel güvenlik konuları ile ilgili her ay “İlçe Güvenlik Toplantısı” düzenleneceği, toplantıda görüşülen korularla ilgili neler yapılması gerekiyorsa yapılacağı belirtildi. Muhtarların seçilmiş kişiler olduğu ve kendi mahallelerinde mülki amir konumunda oldukları, mahalleye giren çıkan herkesten haberdar olmak zorunda olduklarına vurgu yapan Kaymakam Ertürkmen, mahalle sorunları ile ilgili olarak muhtarın sadece belediye ile değil, aynı zamanda diğer birimlerle de irtibat halinde olması gerektiğini söyledi. Kaymakam Ertürkmen ayrıca muhtarın mahalle sakinlerinin sorunlarını çözme konusunda yapıcı ve barıştırıcı olması gerektiğinin altını çizerek mahalle güvenliği ile ilgili olarak muhtarlara da sorumluluk düştüğüne işaret etti.
 
“İLÇEDE SUÇ ORANI GERİLEDİ”
Toplantı sırasında Vakfıkebir İlçesi’ndeki asayiş olayları da masaya yatırıldı. İlçedeki asayiş oranlarının bir önceki yıla oranla 320’den 415’ çıktığının altı çizildi. Açıklamalarda, geçen yıla oranla, yani 2015 yılında asayiş olayı 320 iken 2016 yılında 415 olayın meydana geldiği ifade edildi. 2015 yılında ilçede 22 faili meçhul olay olurken, 2016 yılında 11 faili meçhul olayın meydana geldiğine dikkat çekildi. Narkotik olayların üzerine titizlikle gidildiğine vurgu yapılan toplantıda 23 kişi hakkında uyuşturucu ticaretinden dolayı işlem yapıldı, 9 kişi hakkında da uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili olarak yasal işlem yapıldığı ifade edildi. Ayrıca 6 dolandırıcılık olayının da aydınlatıldığı belirtildi. Alınan önlemler neticesinde geçen 2015 yılında  %7 olan suç oranının 2016 yılında %2,6 ya gerilediği, Vakfıkebir İlçesi’nin genelde asayiş yönünden sıkıntısı olamayan bir ilçe konumunda olduğu ifade edildi.