Vakfıkebir de kontrollü normalleşme döneminde uygulanan ‘Dinamik Denetim Modeli’nde Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam’ın katılımıyla denetim gerçekleştirildi.

Vakfıkebir ilçemizde ekipler halinde Covid -19 denetimleri yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen 14 maddelik yeni bir genelge gereği Vakfıkebir’de denetimler yapıldı. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut yakuta öncülüğünde yapılan denetlere denetimlere Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Ergüven, İlçe Jandarma Komutanı Mert Oğuztarhan, Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, daire amirleri, polis, jandarma ve zabıta ekipleri katıldılar.

Denetlemelerde vatandaşlara, çayocağı, lokanta ve ilçe esnaflarına yeni dönemde de kurallara uymaları istenirken, virüsün tekrar yayılması için herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesini istediler.

“BÜTÜN GÜCÜMÜZ VE KUVVETİMİZLE DEVAM EDECEĞİZ”

Denetim çalışmalarına ilk günkü gibi bütün güç ve kuvvetleriyle çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut yakuta, “Kontrollü normalleşme süreci içerisinde Perşembe gününden itibaren başlayan dinamik denetleme süreci yoğun bir şekilde devam etmekte. Emniyet, Jandarma ekipleri, yerel yönetim, oda temsilcileri, tarım müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Maliye olarak geniş çaplı olarak çalışmalar devam ediyor. Amacımız Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de vaka sayısının sona ermesi, sıfırlanması. Bizler denetim çalışmalarına bütün gücümüz ve kuvvetimizle devam edeceğiz. Yalnız bizim tek başımıza bu çalışmayı yürütmemiz yeterli olmaz. Dolayısıyla Vakfıkebir’inde bizim yanımızda yer alması ve aynı bilinç içerisinde alması gereken maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı sıkıya riayet etmesi, işletmelerimizin masa, mesafe ve HES kodu uygulamasını kontrol etmesi başarımızı yada başarısızlığımızın temelini oluşturacak. Bu çalışmalarda başarılı olmamız el birliği ile aynı bilinç içerisinde hareket etmemizle olacaktır” dedi.

“İYİ NOKTADAYIZ”

Vakfıkebir en iyisi olmak zorunda olduğunu dile getiren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, “En çok dikkat edilmesi noktada ve tedbir noktasında kimseye bulaşın sağlanmaması ve daha iyi günler görmemiz noktasında en büyük sorumluluk ve fedakarlık vatandaşlara düşüyor. Kurallara uyulduğu sürece hastalığın herhangi bir bulaşı tanısı konulmadı. Vatandaşımız devletimizin almış olduğu kuralları harfiyen uyguladığı takdirde ne kendileri hasta olacaktır. Ne bir başkalarını hasta edecektir. Vakfıkebir halkına bu güne kadar gösterdikleri hassasiyetten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Diğer illerle karşılaştırdığımızda aslında iyi noktadayız. Ama Vakfıkebir en iyisi olma en iyi olma noktasında. Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Her aşamada inanılmaz bir şekilde çalıştı. Bütün kamu kuruluşlarını özeli yereli bir yerde topladı. Vakfıkebir Büyükşehir’i ile kamusuyla ve ilçe belediyesiyle özeliyle birlik beraberlik içinde oldu” ifadelerini kullandı.