AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, mesajında gece-gündüz demeden, her iklim şartında halkı bilgilendirmek adına haber peşinde olan gazeteciler, son derece zor ve meşakkatli bir görevi icra etmektedirler. Türk basını da teknolojik değişimlere bağlı olarak gelişen ve dönüşen dünya koşullarında önemli ilerlemeler göstermekte, kendini yenilemekte ve çağa uygun bir yayıncılık anlayışını benimsemektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir” dedi.

Uzun sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran, uzun çalışma saatlerini ve mesleğin yıpratıcı ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakarca çalışan, basın mensuplarımız, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemizin sorunlarına ışık tutmaktadır. Trabzon basını ülkemizde çok önemli bir yere sahiptir. Trabzon’da da Vakfıkebir’imiz bölgemize hitap eden bir durumda yer alıp, güçlü bir konuma sahiptir. Bunun en büyük örneği Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’dir.

Hemşehrilerimizin en doğal hakkı olan doğru bilgi, ilkeli haber, görüntü ve gelişmeleri zamanında almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olan, siz çok değerli basın mensuplarını, haber alma özgürlüğüne sunduğu katkı ve Vakfıkebir ve Trabzon’umuzun sorunlarına ışık tutmadaki gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bir kez daha kutluyor, selamlarımı iletiyorum”.