Hemşehrimiz Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz; “BİZE GÜVENENLERİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ”


       
Başarı ile sürdürdüğü Aydın İl Sağlık Müdürlüğü görevinden Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan ilçemizin gururu Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, bayram tatili için geldiği memleketinde Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kamburoğlu ve Haber Müdürümüz Sadık Aydın ile bir süre sohbet etti.
 
Tüm hemşerilerinin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz,“Bayram vesilesiyle de olsa memleket de olmak ve buradaki arkadaşlarımızla ve dostlarımızla hasbıhal etmek çok güzel bir duygu. Bu bizleri mutlu ediyor. Yaklaşık 2 yıl önce teşkilatımızın birleşmesi ile birlikte o günkü Bakanımız Sayın Ahmet Demircan’ın takdiri ile Aydın İlinde görevlendirildik. Bu görevlendirme ikinci bir görevlendirme idi. Daha öncede 7 ay gibi bir süre Aydın İlinde Halk Sağlığı Müdürü olarak görevlendirilmiştim. Sağ olsunlar Aydın ilindeki yerel siyasiler bizlerin çalışmalarından dolayı bizlerden memnun kalarak olumlu yönde takdir beyan etmişler. Sayın Bakanımıza bizim için talepte bulunmuşlar ve Sayın Bakanımızda uygun görünce, yaklaşık 2 yıl süren bir Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yaptık.

"GEÇİŞ SÜRECİNİ BAŞARI İLE YÖNETTİK" 
Bu süreç öyle kolay bir süreç değildi. Gittik göreve başladık. Yeni yapıdan dolayı teşkilatın yenilenmesi adına Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kapatılarak Sağlık Müdürlüğü bünyesinde birleştirilmesi süreci vardı. Biz orada Müdürlükteki idarecilerimiz, başhekimlerimiz, başhekim yardımcıları, başhemşireler, müdürler gibi 140 tane yeni idareci adadık.  Bir buçuk ay gibi bir süre içinde bu süreci tamamladık. Bu aşamadan sonra hizmet noktasında sahaya çıktık. Daha önceden 7 ay çalışmış olmanın verdiği avantajla eksikliklerin birçok kısmını biliyorduk. Aydın İlinin gitmediğim hiçbir noktası yoktu. Dolayısı ile sahaya indiğimde eksikliklerin neler olduğunu bildiğim için fazlada bir zorluk çekmeden hızlı bir planlama yaptık. Ekibimle beraber güzel işlere imza atmaya gayret ettik. Ayrılırken veda mesajımda da yazdım. İnsanların bizleri arayıp iyi niyet temennilerinden ya da sosyal medyada yazdıklarından veya çevremizde söylenilenlerden güzel işler yaptığımız da tescillenmiş oldu. Aydın İli batı ili olmasına rağmen altyapı olarak sağlık da hakikatten geri kalmış bir ilimizdi. Merkezde 3 adet hastanesi vardı. Biri on yıllık diğer ikisi ise 60 yıllık hastanelerdi. Fiziki mekan anlamında çok ciddi eksiklikleri vardı.

"KARADENİZLİ OLMANIN AVANTAJINI KULLANDIK" 
Karadenizli olmanın verdiği avantajla hemen bir inşaat hamlesine başladık. Yaklaşık bir buçuk yıl içerisinde 15’e yakın sağlık tesisinin hazırlığını yapıp temelini atıp sonlandırarak hizmete açtık. Ayrıca 4 adet yatırımımızda %80 seviyesinde tamamlanmak üzere devam ediyor. Üç dört ay içerinde bu yatırımlarda tamamlanıp hizmete geçecek olan yatırımlardır. Yine Aydın İlinde olamayan Sağlık alanındaki hekim branşları vardı. 

"OLMAYAN BRANŞLARI AYDIN’A KAZANDIRDIK" 
Özellikle üst ihtisas tetiğimiz endokrin, çocuk kardiyolojisi, çocuk nevrolojisi gibi Aydın ilinde hiç olmayan branşları 8-10 tane ilave branşı Aydın iline kazandırmış olduk. Aydın da tüp bebek merkezi yoktu. Tüp bebek merkezi açtık. Çocuk izlem merkezi (ÇİM) Aydın ilinde çok büyük bir eksiklikti. Bu güzel yatırımı Aydın’a kazandırmak bize nasip oldu. Yine felçli hastalar için imme merkezi yoktu. Türkiye de sayılı hastanelerde var. Bir tanesinide Aydın’a kazandırdık. Tüp bebek merkezi olarak Devlet hastaneleri içinde Türkiye de üçüncüsünü Aydın’a kazandırdık. Devlet Hastaneleri içinde Gaziantep ve Eskişehir’den sonra üçüncüsünü Aydın’a kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum.

"SÜREKLİ YENİLENMEK GEREKİYOR"
Sağlık sektörü sürekli yerinde duran bir sektör değil. Sürekli yenilenmek zorundadır. Sürekli iyiye doğru bir ivme kaymak zorunda.  Bizim mesleğimiz de maalesef öyle. Sağlık sektöründen 1 ya da 2 yıl uzak kalırsan eskirsin. Dolayısı ile sağlık hizmeti de öyle bir hizmet. Bu anlamda Aydın ilinde birçok iyileştirmeye katkı sunduk.

"KENDİ EKİBİMİ KURDUM" 
Benim en büyük şansım ekibimi kurarken bildiğim tanıdığım ve çalışabileceğime inandığım bir ekip kurarak yola çıktım. Başarıdaki en büyük pay sahibi ekip ruhu içerisinde aile gibi tüm arkadaşlarımız özverili olarak çalışmalarıdır. Bu ekip birilerinin değil direk benim ekibimdi. Ayrıca Aydın ilinde 25’e yakın sağlık tesisi projemiz her şeyi ile hazır. Sadece ihale izni beklemekte. Haliyle 17 aylık bir süre içerisinde böyle güzel çalışmalara imza atmak mutluluk verici.

"BALIKESİR’DE YENİ BİR HEYECAN"
17 Aylık bu süreçten sonra Balıkesir İlindeki Müdür arkadaşımızın İzmir’e müdür olarak atanması ile boşalan Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevine Bakan Yardımcımızın talebi doğrultusunda ve bakanımız ile genel müdürümüzle yapmış oldukları istişare üzerine bu göreve beni uygun görmüşler. Beni arayarak bu doğrultuda bir fikirleri olduğunu ve benim için uygun olup olmadığını sordular. Biz zaten bir tercih noktasında olacak insanlar değiliz. Bize görev verilir, bizlerde elimizden geldiği kadar o görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret gösteririz. Bakan yardımcımız bizi aradığında senin için uygun mudur? Sorduğunda bizde verilen her bir görev bizim için uygundur dedik. Bizler hekimlikten başlayıp üst kademede ne görev verilirse verilen görevi layıkıyla yapmaya gayret ederiz. Böyle bir sürecin sonunda Balıkesir’e atamamız gerçekleşti. Yaklaşık olarak 10 gündür de Balıkesir’de İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlamış oldum. Balıkesir, Aydın’a göre nüfus ve yüzölçümü olarak daha büyük bir il. Yaklaşık 12 bin 500 metre kare yüzölçümü alanı var. Hem Marmara’ya hemde Ege denizine kıyısı olan 1 milyon 250 bin nüfuslu büyük bir şehir. Yaklaşık olarak en uzak ilçesi 150 km. mesafede olan büyük bir ilimiz. Yeni oluşturacağımız ekibimizle birlikte kısa zamanda birlikteliği sağlayıp sahaya ineceğiz ve güzel işlere imza atmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

"BİZE GÜVENENLERİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ" 
 Bizlere güvenenleri mahcup etmeme adına güzel çalışmalara imza atmak için
ekibimizle birlikte sahada olacağız. 9 günlük bayram tatili münasebetiyle de memleketimize gelme fırsatı bulduk. Büyüklerimizi, akrabalarımızı, ailemizi ve arkadaşlarımızı ziyaret ederek hasbıhal olma fırsatı bulduk.  Bu da bizin için ayrı bir moral olarak bizleri motive etti. Bu anlamda bulunduğumuz yerlerde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli dostlarımız oldu. Onlara teşekkür ediyorum.

"SİZLER SAYESİNDE MEMLEKET HASRETİNİ GİDERİYORUZ"
Ayrıca yine bulunduğumuz yerlerde özellikle bizleri yalnız bırakmayan Büyükliman Postası Gazetesi oldu. Her hafta Büyükliman Postası Gazetesi görev yaptığımız yerlere sizler tarafından gönderiliyor. Bizlere o bölgelerde memleket havasını teneffüs ettiriyor. Memleketimizin kokusunu ve özlemini sizin sayenizde gideriyoruz ve memleketimizde yaşanan olayları bire bir sizler aracılığı ile gazeteniz sayesinde öğreniyoruz. Ben bu vesile ile de Büyükliman Postası Gazetesi İdarecileri Ahmet Kamburoğlu, Sadık Aydın’a ve ayrıca çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde gurbette gazeteniz ile hasret gidermek bizleri motive ediyor ve rahatlatıyor. Gazetecilik özveri ve sabır isteyen çok zor bir meslek dalıdır. Bu anlamda çalışmalarınızda sizlere kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Bu vesile ile ilçemizdeki gazetecilerin ve hemşerilerimin bayramını tebrik ediyorum” dedi.