VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

İlçe müftülüklerini ve din görevlilerini ziyaretleri kapsamında Vakfıkebir'e gelen Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, İlçe Müftülüğü'nce düzenlenen aylık mutat din görevlileri toplantısına katıldı. Vakfıkebir Hikmet Kaan Proje İmam Hatip Ortaoku'nda İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Okul Müdürü Ahmet Bulut ve din görevlileri tarafından karşılanan İl Müftüsü Aydın, Müdür Ahmet Bulut ile bir süre sohbet ettikten sonra ilçe müftülüğü personeliyle bir araya geldi.

Vakfıkebir Hikmet Kaan Proje İmam Hatip Ortaoku'nda gerçekleştirilen Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün Mayıs ayı din görevlileri toplantısı, İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün açış konuşmasının ardından İmam Hatip Orhan Albayrak'ın Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı.

“VAKFIKEBİR ÖNEMLİ BİR İLÇEMİZ”

Daha sonra Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, din hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülebilmesi konularında din görevlilerine önemli tavsiyelerde bulundu. İl Müftüsü Aydın burada yaptığı konuşmasında; "Vakfıkebir önemli bir ilçemiz. Burada çok değerli hocalarımız yetişmiş, dine ve din hizmetlerine önemli katkıları olmuştur. Vakfıkebir ilçemiz; Kur'an kurslarımız, bu kurslarımızda yetişen hafızlarımız ve müftülüğümüzün sosyal kültürel faaliyetleri ile ön plana çıkan güzel bir ilçemiz. Sizler bu ilçede güzelliklerin yaşanması, toplumun din konusunda aydınlatılması için çalışan din gönüllülerisiniz. Bizler bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi değerlidir, kıymetlidir. Sizler bizim göz bebeğimizsiniz. Hepiniz ayrı ayrı birer değersiniz. Sorumluluğumuz ağır, vazifemiz kutsal; kutsal bir mesleği icrâ ediyoruz. Kürsüye, minbere çıktığınızda insanlar sizin ağzınızdan çıkacak bir cümleyi bekliyor. İslâm’ın insana kazandırmak istediği güzellikleri önce şahsımıza kazandırmak sonra da tüm insanları bu güzelliklerle buluşturmak gibi bir görev ve sorumluluğumuz var. Güzel bir memlekette yaşıyoruz, büyük imkan ve nimet içerisindeyiz. Ama her nimetin bir de külfeti var. Yaptığımız işin hakkını vermemiz, görevimizi hakkıyla îfâ etmemiz gerekir. Görev esnasında yaptığımız eksikliğin Allah katında hesabının büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Teşkilatımızda görev yapan her arkadaşımıza büyük sorumluluklar ve görevler düşüyor. Toplumun her kesimine ulaşmamız lazım. Farklı zamanlarda farklı etkinlik ve programlarla camilerimizi şenlendirelim, insanlarla bir araya gelelim, daha sıkı ilişkiler geliştirelim. Sosyal kültürel faaliyetlere katılalım. Gelişen teknoloji ve bilime paralel olarak İlmimizi artıralım, bilgi ve becerilerimizi geliştirelim. Sizleri enerjik gördüm;  bu enerjinizi daha da artırarak, azim ve heyecanla hizmetlerimizi sürdürelim. Rabbim hepimizi iyilerden eylesin. Dine, vatana, millete güzel hizmetlerde bulunan din ve devlet adamlarımıza Cenâb-ı Hakk rahmet eylesin. Bizleri de hayırlı hizmetlerde dâim kılsın." sözlerine yer verdi.

İl Müftüsü Osman Aydın'ın salondan ayrılmasının ardından İlçe Müftüsü Şükür Küçük, toplantı gündemi ile ilgili konularda bilgilendirmede bulundu. Şube Müdürü Halil Güneş, Şef Refik Altuntaş ve Kur'an kursu öğreticilerinden bazılarının da katıldığı din görevlileri toplantısı sonunda, Müftülük Engelli Koordinatörü İmam Hatip Davut Bayraktar, engellilere yönelik hizmetlerin daha etkin yürütülebilmesi noktasında tüm personelin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek bu konudaki istek ve taleplerini paylaştı.