Vakfıkebir Kaymakamlığı tarafından Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, muhtarlar ve muhtar adaylarının katılımıyla bir toplantı düzenlendi.


 
Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta muhtar ve muhtar adaylarını uyardı.
Toplantıda konuşan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta Yakuta, “Özellikle son yıllarda devletimizin muhtarlarımıza sağlamış olduğu güzel imkânlar sebebiyle bu seçimlerde muhtar adaylığına son derece bir rağbet var. Tahmin ediyorum ki; Vakfıkebir tarihinde hiç bu kadar muhtar adayı ortaya çıkmamıştı. Kimsenin kaybetmek istememesinden hareketle bazı olumsuzlukların da yaşanıyor. Bu nedenle muhtarlarımızı ve muhtar adaylarımızı bilgilendirmeyi amaçladık, sahip olduğunuz hakları ve bu seçim sürecinin nasıl geçirilmesi gerektiğini aydınlatmaya çalışacağız. Bu bağlamda, gerek ilçe seçim kurulu, gerek bizler ve arkadaşlarımız bu seçim sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmek için uğraşıyoruz. Dolayısıyla bizim amacımız, vatandaşın iradesinin hür olarak sandığa yansımasını sağlamaktır. Emniyet, jandarma ve diğer kamu kurum ve kuruluşları olsun, seçim sürecini en sıkıntısız bir şekilde geçirmek için gerekli tedbirleri alıyoruz. İlçemiz son yıllarda huzur ve güvenin hüküm sürdüğü bir ilçe olarak değerlendiriliyor. Dolayısıyla ilçemizin sağladığı bu güzel unvanı kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz; arkadaşlardan bunun bilinmesini istiyoruz ve bu seçimlerin ilçemiz, ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz” dedi. Daha sonra sözalan Vakfıkebir İlçe Merkez Karakol Amiri Başkomiser Bertan Çelikdağ ise seçim yasakları ve uyulması gereken kurallarla ilgili bilgiler verdi.
Toplantıya ilçe Kaymakamı Mesut Yakuta'nın yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz,  Seçim Müdürü Enes Yavuz katıldı.