Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Muhammet Balta, mesajında şunları söyledi; ‘Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal!’  İstiklal Marşımızın (12 Mart 1921 tarihinde) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

Her okunduğumuzda milli ve manevi değerlerimiz güçlendiren İstiklal Marşı'mız, hürriyet aşkımızın en güzel ifadesidir.

Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, milletimizin vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu ve cesaretini dizelere dökerek Milli Marşımızı yazmış, Türk Milletinin, hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini,  milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını tüm Dünya’ya ilan etmiştir.
Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duası; istiklalimizi kazanmak için yapılan büyük fedakârlıkların en güzel ifadesidir. Bizler, vatanımızda hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak bunu İstiklâl Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, ecdadımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve büyük başarılar kazanmak için çok çalışmaktır.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyorum