Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Havva Yayla atanarak görevine başladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanlığına atanarak göreve başlayan Havva Yayla, Başlangıcından itibaren ülkücü hareketin kademelerinde görev üstlenerek parti içinde kadın kolları yönetiminde bulunmuştur. İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir başkanın tavsiyesiyle, Vakfıkebir ilçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk’ün desteği ve Genel Başkan Dr. Sayın Devlet Bahçeli'nin tensipleriyle Kadın Kolları Başkanlığına layık görüldü.  İlçe yönetiminden yapılan açıklamada, “Verilen bu görevi hakkıyla ve laikiyle yapacağından şüphe duyulmamaktadır. Amacı; hızlı ve sürekli değişen, değişim hızında olan ülkemizde, ülke nüfusumuzun büyük çoğunluğunu oluşturan kadınlarımızın sesini duyurmak. Siyasette kadının daha iyi olacağını, kendini tanıtacağını, siyasi karar mekanizmalarında etkili olacağını, kadının siyasette daha çok yer almasının siyasi arenaya katma değer sağlayacağını göstermektir. Hedefi; Kadının siyasette kendini özgürce ifade etmenin simgesi olmak denildi.”

“HER ZAMAN MHP’Lİ OLMAKTAN İFTİHAR ETTİM”

MHP Kadın Kolları Başkanı Havva Yayla ise yaptığı açıklamada; “Her zaman Milliyetçi Hareket Partili olmam ve Ülkücü hareketin içerisinde bulunmamdan dolayı iftihar ettim. Bugün Milliyetçi Hareket Partimizin Kadın Kolları Başkanlığına getirilmiş bulunmaktayım. Kadınların toplumda ki yerlerinin daha refah bir düzeye ulaşabilmesi için Vakfıkebir de kadınlarımızın haklarını daha iyi savunabilmek için bu görevi bizlere layık gören başta bilge liderim Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyfendiye, Milliyetçi Hareket Partimizin kıymetli İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir hanımefendiye, Milliyetçi Hareket Partisi Vakfıkebir ilçe Başkanı Sayın Orhan Burhan Baltürk Bey’e teşekkürlerimi sunuyorum dedi.”

Başkan Yayla; “Bizleri bu göreve layık gören insanları mahcup etmeyeceğimizin bilinmesini isterken çok çalışacağımızın ve gayret göstereceğimizden kimsenin bir şüphesi olmasın. Milliyetçi Hareketin Kadınları olarak bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin emrinde, samimiyet, sadakat ve vefa ile cennet ilçemiz Vakfıkebir için çalışacağız ifadelerini kullandı.

HAVVA YAYLA KİMDİR?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Vakfıkebir İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Havva Yayla atanarak görevine başlayan Havva Yayla, Vakfıkebir ilçesinde 6 çocuklu bir ailenin 5. Çocuğu olarak 1987 yılında ilçeye bağlı Tarlacık Mahallesinde dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Tarlacık Mahallesinde tamamladıktan sonra lise öğrenimini Vakfıkebir Lisesi' n de bitirmiştir. Evli ve üç çocuk annesidir. Yeni görevinde Havva Yayla hanımefendiye başarılar diliyoruz.