Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının sona ermesi münasebetiyle konferans salonunda mezuniyet töreni düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okunan Kur’an tilavetinin ardından Okul Müdürü Hayrettin Deniz tarafından yapılan açılış konuşması ile devam etti. Programın sunuculuğu Okulun Müdür Yardımcısı Emin Şen tarafından yapıldı.

“BİLİNİZ Kİ HER MEZUNİYET BİR BAŞKA BASAMAĞIN BAŞLANGICIDIR”

Saygıdeğer velilerimiz, sizlerden emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı; idarecilerim, öğretmenlerim ve tüm çalışma arkadaşlarım ile elimizden geldiğince vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden bilgili ve ahlaklı kişiler olarak yetiştirmeye çalıştık. Bu konuda canla başla gayret eden bütün idareci ve öğretmen arkadaşlarıma ve personelime, desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Altın’a ve İlçe MEM personeline, İlçe Kaymakamımız sayın Dr. Hacı Arslan Uzan’a, Belediye başkanımız Muhammet Balta’ya, bizimle birlikte bıkmadan usanmadan çalışan okul-aile birliği başkanı Yasin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerine, Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Uçar ve yönetim kuruluna, maddi destekleriyle her zaman yanımızda olan İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Alp’e çok teşekkür ediyorum. Sayın veliler, Öğrencilerimize bundan sonraki başta eğitim-öğretim hayatları olmak üzere tüm girişimlerinde ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Çocuklarınıza olan desteklerinizin ve güvenin devamını temenni ederim. Sevgili Gençler, okula ilk başladığınız günden bugüne kadar, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla Vakfıkebir AİH Lisesini ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Sevgili Gençler, Artık lise hayatı bitiyor, üniversiteli olma ve sorumluluk alma zamanıdır. Dört yıl boyunca eğitim gördüğünüz okulumuz hatıralarda yer alacak. Sizler doğruluktan, insanlara karşı saygı ve sevgi göstermekten asla vazgeçmeyin. Kur’an ahlakıyla ahlaklanarak Peygamberimiz asvın yolundan gitmeniz en büyük arzumuzdur. Bu sizlere hem dünya hem ahiret saadetini getirecektir. Ayrıca birkaç hafta sonra gireceğiniz üniversite sınavlarında hepinize başarılar diliyorum. Çalışan öğrencilerimizin bunun karşılığını alacaklarına inancım tamdır.

"MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ" "MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNİ ONLARA EMANET EDEBİLECEĞİZ"

“OKULUMUZ PROJE OKULU OLMUŞTUR”                           

Değerli misafirler, kıymetli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler, Konuşmama son vermeden önce sizlerle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum. Okulumuzun Proje Okulu olmasıyla ilgili teklifimiz MEB tarafından onaylanmıştır. Bu yıldan itibaren okulumuzun proje sınıfına yapılacak merkezi sınavla öğrenci alacağız. Bu da hem öğrenci sayısının artışına sebep olacak hem de başarılı öğrencilerin tercih ettiği okul haline gelmemizi sağlayacaktır. Okulumuzda proje sınıfının yanında sınavsız olarak da normal İmam Hatip programına öğrenci alımına devam edeceğiz. Okulumuza ve ilçemize hayırlı olsun. Okulumuzun Proje Okulu olmasında desteği olan herkese huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği siz değerli gençlerimizin bundan sonraki her başarısı gurur kaynağımız olacaktır. Sevgili gençler yolunuz ve bahtınız açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Mezuniyet programı okulda ilk üç dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve okul birincisi olan Gökçe Dost’un konuşmasının ardından, mezun olan bütün öğrencilere belgelerinin verilmesi ve katılımcılara verilen küçük bir ikramla son buldu.