Vakfıkebir İlçesi Halk Eğitimi Merkezi ile İŞ-KUR işbirliğinde Halk Eğitimi Merkezinde Cilt Bakımı ve Temel Makyaj kursu açıldı.


 
11 Mart 2019 tarihinde açılan kurs, günlük 8 saat teorik ve uygulama olarak işlenmekte olup toplamda 525 saat eğitim verilmektedir. Kurs 18 Haziran 2019 tarihinde son bulacak. Kursun eğitim sorumluluğunu usta öğretici Gülten Kulein yapmaktadır. Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu bu kurs programında, cilt temizliği ve bakımı ile makyaj için gerekli olan cilde uygun ürünü seçebilen, hijyen ve sağlık kurallarına uygun bir şekilde cilt temizliği, bakımı ve makyaj uygulamasına ilişkin olan hizmetleri kendi başına yürütebilen bireyler yetiştirilmesi hedeflediklerini ifade etti. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek, Programın uygulanmasında ağırlıklı olarak mesleki yeterlilik kazandırmaya yöntem ve teknikler uyguluyoruz. Anlatım, soru-cevap grup çalışması, beyin fırtınası, tartışma, araştırma, problem çözme, gösterip yaptırma, uygulama yapma gibi öğretim yaklaşımlarından programa uygun olanlarından grupla/bireysel öğretim yöntem ve teknikleri uygulayarak kursiyerlerimizi mesleğe hazırlıyoruz. Kurs bitiminde en büyük beklentimiz 11 kursiyerimizin istihdama katkıda bulunması ve ilçemiz ve ülkemiz adına katma değer oluşturmalarıdır. Bu tür kurslarda bizden desteklerini esirgemeyen İŞ-KUR Vakfıkebir şubesine teşekkür ediyorum dedi.
Kurt öğrencileri ise, böyle bir fırsatı kendilerine sağladıkları için hem Halk Eğitimi Merkezi yetkililerine hemde İş-Kur yetkililerine teşekkür ettiler. Devam eden Kurs ziyaretine Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu, Müdür Mustafa Birol Yüksek, Vakfıkebir iş-kur Hizmet Merkezi Yetkilisi Ayhan Kılıç ve İş-kur V.H.K.İ. Ahmet Bahadır katıldılar.