Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri mezun ve örgün öğretim çağı dışında kalan gençlere yönelik (YKS) üniversiteye hazırlık kursları başladı.



Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezinin destekleri ile her yıl açılan üniversiteye hazırlık kurslarına bu yılda yoğun bir ilgi var. Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) binasında eğitime başlayan kursiyerler maske ve sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenen sınıflarda eğitim almaya başladılar.
Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) Müdürü Mehmet Kahveci tarafından kurslar ziyaret edilerek (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrencilere ve eğitim veren öğretmenlere başarı dileklerinde bulundular.
“ÖĞRENCİLER, HEM’İN AÇTIĞI KURSLARLA GELECEKLERİNE YÖN VERİYOR”
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu ziyaret sonrası yaptığı açıklamada; “Hayat Boyu öğrenme prensiplerine bağlı eğitim anlayışıyla Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezimiz ’7’den 70’e tüm insanların hayatlarına dokunmaya devam ediyor. Destek kurslarını başarıyla sürdüren Halk Eğitimi Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavlarına hazırlanan gençler için üniversite Hazırlık kursu açtı. Her yıl ortalama 2 milyon öğrencinin ter döktüğü üniversitelere giriş sınavı, geleceğin teminatı olan gençlerin hayatlarında bir dönüm noktası haline gelmiş durumda. Prestijli bir iş, güvenilir gelecek ve seçkin sosyal çevre için olmazsa olmazlardan biri haline gelen üniversite eğitimi için hazırlık yapan öğrenciler, HEM’ in açtığı kurslarla geleceklerine yön verecek dedi.”
Müdür Kahyaoğlu, “Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde açılan üniversite hazırlık kursumuzda üç sayısal sınıfı, iki eşit ağırlık sınıfı, iki sözel sınıfı olarak planlanan kurs 100 öğrenciyle Mesleki Teknik Anadolu Lisesi binasında 03 Eylül 2020 tarihinde başlamıştır. İlçemizin en önemli ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmetin sunumunda kurum olarak 6 yıldır hizmet vermekte olup öğrencilerimizin hayal ettiği üniversiteleri kazanmalarında öncülük yapılmıştır. Deneyimli kadro güçlü irade ile öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz dedi.”