Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' kapsamında son test aşaması olan yetenekli 36 Öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği 'Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi' kapsamında, 2017-2018 öğretim yılındaki taramalarda başarılı öğrenciler, yoğun eğitim programının ardından 3'üncü ve son aşaması olan koordinasyon, denge ve reaksiyon testinden geçirildi. Vakfıkebir Spor Salonunda Beşikdüzü ve Vakfıkebir in daha önce belirlenen ve belirli eğitim modüllerinden geçirilerek son test aşamasına gelen yetenekli 36 Öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu Projenin 3'üncü ve son etabı olan denge ve reaksiyon testileri ziyaret eden Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılmasının hedeflendiğini söylediler.

İlçe Spor Müdürü Yunus Ali Civil bu projeyle okullarda sportif yetenek taraması yapılarak, tarama sonucunda yetenekli gençlerin spora yönlendirileceğini ve geleceğin milli sporcularının yetişmesi adına İlçe Milli Eğitim müdürlüğü işbirliği ile çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracaklarını belirtti.