Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan, cuma günü merkez yeni camide yaptığı cuma vaazında, Vakfıkebir halkını "Hayra anahtar olanların ve hayırda yarışanların şehri" diye nitelendirdi.

Vakfıkebir'de 17 Eylül 2015 tarihinde temeli atılan ve 4 sene gibi kısa bir sürede 15 Milyon lira harcanarak 29.09.2019 tarihinde hizmete açılan Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nun, hayırda yarışanların eseri olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Müftü Şahan, "Hayırda Yarışmak" konulu vaazında; "Hayır" konusunda 2 tip insan vardır; 1- Hayra anahtar, şerre kilit olanlar, 2- Şerre  anahtar, hayra kilit olanlar. Hayra anahtar olanlar her zaman hayır yolunda olurlar ve bu yolda adeta yarışırlar. Hayra anahtar olanların ve hayırda yarışanların şehri Vakfıkebir’den güzel bir misal vermek istiyorum diyerek, Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda Hafızlık Eğitimi ile Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında 4-6 yaş minik öğrencilerin eğitim gördüğünü hatırlatan İlçe Müftüsü Recep Şahan, kurstaki eğitim öğretimin Covid-19 Salgını nedeniyle uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüldüğünü ifade etti. Kursun önceden kalan halen 460 bin TL borcunun yanında ihtiyaç ve eksiklerinin de bulunduğuna dikkat çeken Müftü Şahan bu güzide eğitim kurumu için vatandaşların hayır yarışlarını devam ettirmeleri çağrısında bulundu.

HESAP NUMARALARI (IBAN) DEĞİŞTİ

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün öncülüğünde ve gözetiminde, Hacı Ziya Habiboğlu Derneği tarafından yapılan ve hizmete açılışının ardından Türkiye Diyanet Vakfı'na devredilen ve halen Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vakfıkebir Şubesi himayesinde eğitim öğretime devam eden Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksine yardımda bulunacaklar için hesap numaralarının değiştiği bilgisini de paylaşan Vakfıkebir İlçe Müftüsü Recep Şahan, kursa yapılacak yardımların, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vakfıkebir şubesinin Halk Bankasında bulunan "Bağış" hesabına yapılabileceğini, fitre-zekatların da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vakfıkebir şubesinin "Fitre-Zekat" hesabına yatırılabileceğini söyledi.

YENİ HESAP (IBAN) NUMARALARI ŞÖYLE:

Türkiye Diyanet Vakfı Vakfıkebir Şubesi Hesabı (Halk Bankası):

Bağışlarınız için IBAN: TR20 0001 2009 7740 0016 0000 04

Zekat ve Fitre için IBAN: TR48 0001 2009 7740 0016 0000 82

VAKFIKEBİR BÖLGE YATILI KIZ KUR’AN KURSU

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nün öncülüğünde ve gözetiminde, Hacı Ziya Habiboğlu Derneği tarafından yapılan ve mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vakfıkebir Şubesine ait Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksi, 8000 m² toplam inşaat alanı üzerinde, 250 öğrenci kapasiteli eğitim binası ile 164 öğrenci kapasiteli yurt binası olmak üzere iki ayrı bloktan oluşuyor.

EĞİTİM BİNASI

600 m² alan üzerine kurulu 6 katlı 250 öğrenci kapasiteli eğitim binasında; 4 hafızlık sınıfı, 2 hafızlığa hazırlık, 4 yüzüne sınıfı, 1 yabancı dil sınıfı, 1 serbest çalışma sınıfı, 120 m²’lik mescit, 240 m²’lik yemekhane, 200 öğrenci kapasiteli konferans salonu, 8 ayrı öğretmen odası, toplantı salonu, yönetici ofisi, 300 m²’lik kapalı spor salonu, kütüphane ve 150 m²’lik kantin ve kafeterya bulunuyor.

YURT BİNASI

600 m² alan üzerine kurulu, 7 katlı, 164 öğrenci kapasiteli yurt binasında ise; 40 yatakhane, misafirhane ve öğretmen odaları yanında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi kapsamında, 4-6 yaş grubu 120 öğrencinin Kur’an eğitimi ve öğretimi görebileceği derslikler bulunuyor.

Bugünkü değeriyle yaklaşık 15 milyon liralık maliyete sahip modern eğitim kompleksinde ayrıca; 4-6 yaş grubu öğrenciler için yaklaşık 1000 m²’lik alan üzerinde oyun alanı, basketbol ve voleybol sahası ile açık otopark yer alıyor.

17 Eylül 2015 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanılan ve 29 Eylül 2019 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve devlet erkanının katılımıyla hizmete açılan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu eğitim kompleksi için bugüne kadar yaklaşık 15 milyon TL  harcama yapıldı.

Yaklaşık 460 bin TL borcunun yanında, yapılması gereken işlerinin de bulunduğu eğitim kompleksinde, eğitim hizmetlerinin devamı için yardımlarınızı bekliyoruz.

Vakfıkebir Kirazlık Mahallesi Sahil Camii arkasında, devlet kara yoluna 300 metre uzaklıkta bulunan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Vakfıkebir Şubesi himayesinde eğitim öğretime (Pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle) devam etmektedir.