Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi ‘Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’ etkinliği Vakfıkebir Hükümet Binası önünde açıldı. Programa Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Belediye Başkan Vekili Özer Aktaş, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Hayat Boyu Öğrenme Şenliğinde açılış konuşmasını Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu yaptı.

VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR VAKFIKEBİR’E HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN ŞEREFTİR

“143 KURSTA 2418 KURSİYER EĞİTİM GÖRDÜ”

Müdür Cemile Kahyaoğlu; Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Halk Eğitimi Merkezimizin 2021-2022 eğitim öğretim yılı yılsonu karma sergi açılışına hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum dedi. Kahyaoğlu, Hayatta bir gayesi olmayan insanlar, bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler; onlar gitmezler, ancak suyun akışına kapılırlar. Bizler ya akışını değiştirdik suyun, ya da bir çöp olmadık. Gün oldu bir sobanın başında ilmik ilmik nakış olduk kumaşa. Gün oldu bir yıldız olduk gökyüzüne, bir resim tablosuna. Okuma –yazma bilmeyen bir kadının gözleri olduk, kulağı olduk. Yaşamdan kaçan her gence karanlıkta bir fener olduk. Emeklerimizi size açtık, görücüye çıktık. Eğitirken üretim yapan, üretim yaparken iş gücünü ekonomik katkı olarak aile bütçesine aktaran, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektörlerinde değerlendirmek halk eğitimin en başta gelen amaçları arasındadır.  2021-2022 Eğitim öğretim yılında Açılan Kurs Sayımız 143’tür. Bu kurslara 632 Erkek, 1786 Kadın olmak üzere toplam 2418 kursiyer katılmıştır.  “Hayat Boyu Öğrenme” diyoruz. Nerede? Her Yerde… Ne Zaman? Her zaman… Bir başka deyişle “beşikten mezara İlim “ diyoruz. Bizler Halk Eğitimi Merkezleri olarak sizlere mevzuat doğrultusunda her konuda yardımcı olmaya hazırız. İşimiz bu bizim. Yaz tatiline girmeye hazırlanan öğrencilerimizin bu tatillerinde kendilerine uygun kurslar açmak istiyoruz. Özellikle bu konuda beden eğitimi öğretmenlerimizden yardım istiyoruz. “Çocuklarımız hem eğlensinler hem de öğrensinler.” Sergimizin hayırlı olmasını dilerken bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Dr. Hacı Arslan Uzan’a, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Altın’a, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine, Gençlik Merkezi Müdürüne, Okul Müdürlerimize, müdür yardımcılarıma, her türlü fedakârlığı gösteren usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize, etkinliklerimizi duyuran basınımıza ve siz değerli katılımcılarımıza kurumun çalışanları teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz dedi.”

“HALK EĞİTİMİ MERKEZİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ise yaptığı konuşmada; “150’ye yakın kurs ve 2500’e yakın kursiyerle eğitim öğretim hayatına devam eden Halk Eğitimi Merkezimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen kursiyerlerimizi, usta öğreticilerimizi, Halk Eğitim Merkezi idarecilerini ve milli eğitim camiamızı kutluyorum. Bu serginin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum dedi.” Ardından protokolün kurdele kesiminin ardından sergi görücüye açıldı.