Vakfıkebir İlçesi Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, STK Temsilcileri ile ilgili daire müdürleri katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın ilçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve iş birliği komisyonu hakkında bilgi verdi.

“4 BİN 654 KURSİYERDEN 3 BİN 255’İ BELGE ALMAYA HAK KAZANDI”

2021–2022 eğitim öğretim yılı ilçe genelinde açılan kurslar hakkında bilgi için Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdür vekili Mustafa Daloğlu sunum eşliğinde bilgiler vermesiyle başlayan toplantıda okuma yazma kursları, iş birliği ile açılan kurslar hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Müdür Vekili Daloğlu, Kurumlarda açılan Mesleki ve Teknik, Sosyal, Kültürel, Sportif, Okuma Yazma kurslarının iki bölümden oluştuğunu ifade ettiği sunumunda Eğitim Öğretim döneminde toplam 273 kurs açıldığı, 4 bin 654 kursiyerden 3 bin 255’inin belge almaya hak kazandığı belirtti. Daloğlu sunumunda; 18-65 yaş arası tüm yabancılara SUYE (Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi) kursuna 13 kursiyer katılarak 11 kişinin sertifika almaya hak kazandığını, “Unutulmaya Yüz Tutmuş Eserlerin” değerlendirilmesiyle ilgili kurslarımızın 1 kişiyle bile devam ettiğini, Protokola dayalı 16 kurs açıldığını ve 261 kişi katıldığını belirtti. Daloğlu, Destekleme ve Yetiştirme kurslarının Ağustos ayında öğrenci kaydına başlanacağına, Engelli Vatandaşlara yönelik kursların devamının sağlanması ve tüm kurs taleplerini şartların oluşması halinde açılabileceğini söyledi.

VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI VAKFIKEBİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

Toplantı, iş birliği yapılan kurumların temsilcilerinin görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.