Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Lise mezunu öğrencilerine yönelik açılan üniversiteye hazırlık kurslarında bu yılda büyük bir başarı elde edildi. Halk Eğitimi Merkezi Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan kurslara devam eden 140 öğrenciden 90 öğrenciyi üniversite hayallerine kavuşturdu.

“BU YIL AÇILAN KURSLARA YOĞUN TALEP VAR”

VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ VAKFIKEBİR’DE BAYRAMLAŞMA MERASİMİ DÜZENLENDİ

Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından lise mezunu öğrencilerle Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine yönelik açılan üniversiteye hazırlık ve destekleme kursu, Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğretime başladı.  Kursun planlanması, eğitim kadrosu, hedef kitlesi ve amaçları konusunda Merkez Müdiresi Cemile Kahyaoğlu şu bilgileri paylaştı. Müdür Kahyaoğlu “Merkezimizde hazırlık ve destekleme kursları 6 yıldan beri düzenli olarak açılmaktadır. Vakfıkebir ve komşu ilçelerindeki çeşitli liselerden mezun olanlarla şu anda Açık Öğretim Lisesi öğrencisi olup YKS sınavına girmeye hakkı bulunanlar kurslarımıza başvuru yapabiliyorlar. 2022-2023 öğretim yılında kontenjanlarımızın epey bir üzerinde başvuru yapılmıştır. Bu talebin oluşmasında kurumumuzun tüm çalışanlarıyla çizdiği sürekli yükselen başarı grafiğinin etkisi olduğu gibi önceki yılki üniversite sınavı sonuçlarının da oldukça etkili olduğunu düşünmekteyim. Geçen yıl kursumuza devam eden 140 kursiyerden 90 öğrencimiz yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmiştir.

Büyükliman bölgesindeki eğitimin çıtasını üst basamaklara taşımak, gençlerimize kaliteli hizmet sunmak, mesleki rehberlik ve danışma konularında yönlendirmek, sosyal sorumluluk anlayışında örnek olabilmek adına, alanında uzman ve deneyimli, çevresinde sevilen, gönüllülük felsefesiyle hareket eden öğretmenlerimiz kursta görev aldılar, hepsine teşekkür ediyorum. Üniversiteye yerleşen öğrencilerimize ve kurslarımıza başlayan öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.