Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük, hafızlıklarını Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda yapan öğrencilerle bir araya geldiği yemekte yaptığı konuşmada; "Bulunduğunuz her yerde ve ortamda, ahlakınızla ve çalışkanlığınızla örnek olunuz." dedi.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayarak geçtiğimiz yıl Ekim ayında düzenlenen törenle icazet belgelerini alan ve hâlen faklı yerdeki imam hatip liselerinde ve bir kısmı da yüksek öğretimde okuyan kız hafız öğrenciler, İlçe Müftüsü Şükür Küçük ve hocalarıyla yemekli toplantıda buluştular.

Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Fatma Kopal ve ilçe müftülüğünün organizasyonu ile gerçekleştirilen ve hafız öğrencilerin davet edildiği yemekte konuşan İlçe Müftüsü Şükür Küçük, "Okuduğumuz, ezberlediğimiz, mana ve hikmetini kavradığımız Kur'an'dan edindiğimiz ahlakî değerleri asla unutmayalım, zaafa uğratmayalım. Kur'an bize her zaman rehber olsun; hayata onunla bakalım, kendimizi geleceğe onunla hazırlayalım. İleride inşallah evlenecek, aile olacaksınız, çocuklarınız olacak ve o çocuklarınızı da geleceğin anne-babaları olarak sizler yetiştireceksiniz. Bu yolda Kur'an'ın ahlâkî ilkeleri bizim için önemlidir. Bulunduğunuz her yerde ve ortamda, ahlâkınız ve çalışkanlığınızla örnek olunuz. Kur'an'ı yaşayarak, hayatınıza hayat kılarak ailenize ve insanlığa faydalı, çevrenize ve arkadaşlarınıza örnek olacak bir yaşamınız olsun." dedi.

Hafızlık yaptıkları kursu ve ilçe müftülüğünü de unutmamalarını isteyen Müftü Küçük, "Birbirimizi ihmâl etmeyelim ve unutmayalım. Hocalarınızla irtibatı kesmeyin. Fırsat buldukça kursu ve müftülüğümüzü de ziyaret edin. Geldiğiniz ve katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum. Ailelerinize de selâm ediyorum." sözlerine yer verdi.

Daha sonra öğrencilerle tek tek tanışan ve eğitim öğretim durumlarıyla ilgili bilgi edinen Müftü Küçük, öğrencilerin düşünce ve taleplerini de dinledi. Trabzon İl Müftülüğünce gönderilen hediyelerin öğrencilere takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.