“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

2023 Yılı Hac dönemi için Suudi Arabistan yönetimince Türkiye’ye 83.430 kişilik bir kontenjan ayrıldı. Vakfıkebir ve çevre ilçelerden başvuru yapan hacı adayları için ilçe müftülüğünde düzenlenen seminere 50 hacı adayı katıldı.

Merkez Kur'an Kursu'nda düzenlenen seminerde bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarına hitaben konuşan İlçe Müftüsü Şükür Küçük; "Rahmân'ın misafirleri olarak kutsal yolculuğa çıkacak olan siz hacı adaylarımıza sağlık ve afiyet içerisinde huzurlu bir ibadet yapmanızı diliyorum. Başkanlığımız, bu kutsal yolculuğun her aşamasında sizlere daha iyi hizmet etmenin çabası içerisindedir. Yapılan bu seminer sizlerin bu ibadeti huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yerine getirmeniz için planlanmıştır. Şimdiden mebrûr bir hac yapmanızı Yüce Rabbimden niyâz ediyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Şükür Küçük,Şube Müdürü Halil Güneş, ADRB Vaizi Filiz Gülten tarafından verilen seminerde hacı adaylarına ana hatlarıyla; ibadet bilinci ve hac ibadeti, yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık, hac ve umre menâsıkı, hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci konularında bilgiler verildi.