Trabzon ve Vakfıkebir’in gururu tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Bahadır çalıştırdığı Somaspor’u şampiyon yaparak 3. Lige çıkartarak bizleri gururlandırdı.



İzmir’in çeşitli takımlarını çalıştırarak başarılı sonuçlar alan Trabzonspor alt yapısından yetişen ve bir dönem Büyüklimanspor’un kaptanlığını da yapan Mustafa Bahadır çalıştırdığı Somaspor’u şampiyon yaparak 3. lige çıkmasına vesile olan hoca Somalıların gönlünde taht kurdu. Bilindiği gibi kupa maçında Fenerbahçe'yi eleyerek bir üst tura çıkan Bucaspor'unda hocalığını yapmıştı.
Bölgesel Amatör Lig 8. gurup şampiyonu Somaspor, 3. lige yükselme play off karşılaşmasında Burdur ekibi Bucak Oğuzhanspor’u 2-1 mağlup ederek profesyonel lige yükselme hakkını elde etti.
Trabzon ve Vakfıkebir’in gururu tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Bahadır takımını şampiyon yaparken maç sonrası sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada 3.lig Soma’mıza hayırlı olsun Teknik ekibimden, futbolcusundan, taraftarından yöneticisine, başkanından aşçısına, saha görevlisi ve çaycısına kadar “Ben” demeden çıktığımız şampiyonluk yolunda “BİZ” olduğumuz için ( Ben bilirim, benim takımım) söylemlerinden kaçınıp herkesin hakkını teslim ederek Şampiyonluğun gururunu yaşadık. Bu süreçte bizleri destekleyen dualarını esirgemeyen sevenlerimizden Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ederim dedi.
Maça gelecek olursak; Denizli Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Berkant İstanbul’un golüyle 1-0 öne geçen Somaspor yediği golle maçı 1-1 tamamladı. Maçın uzatmalarında 109. dakikada Toma ile bir gol daha bulan Somaspor rakibini 2-1 mağlup ederek 3. lige merhaba dedi.
Normal karşılaşma süresini 1 – 1 berabere tamamlayan siyah beyazlı Somaspor uzatma dakikalarında yakaladığı pozisyonu göle çevirerek 109 dakikada şampiyonluğunu ilan etti. Rakibini uzatma dakikalarında gelen golle mağlup eden Somaspor artık adını 3. Lig’e yazdırdı.
Soma Denizli’de
Soma tek vücut Futbol dedi ve takımının arkasında dik duruşu ile adını 3. Lige yazdırdı. Karşılaşma öncesinde tüm STK’lar Somaspor’a destek olduklarını ve soma halkını da takımın yanında görmek istediklerini söylemişti. Karşılaşma öncesinde Soma’dan sınırsız araç kaldırıldı. Sabah Cengiz Topel meydanında toplanan yüzlerce Somalı taraftar Denizlide oynanacak heyecanlı karşılaşmayı izlemek ve takımlarına destek olmak için Denizli Atatürk Stadına akın etti.