“Vakfıkebir Horon Üstatları Platformu” üyeleri Güneyköy Mahallesi Muhtarı Süvari Şeref ve Ömer Öztürkoğlu tarafından otantik olarak hazırlanarak müzeye dönüştürülen eski okul binasında düzenlenen horon gecesiyle eğlenceli bir gece yaşadılar.



Eski Okulu köy müzesi haline dönüştüren mahalle sakinleri davet ettikleri “Vakfıkebir Horon Üstatları Platformu”            üyeleriyle beraber horon gecesi düzenlediler. Gecenin açılış konuşmasını yapan Ömer Öztürkoğlu; 1961 yılında açılan ve 1996 yılında öğürenci yetersizliğinde kapatılan okulumuzun bu hale gelmesinde çok büyük emeği olan Beytullah Öztürk kardeşimizin büyük emekleri var. Okulumuzu otantik müze haline dönüştürmek istedik. Köyümüzde eski materyalleri toplamaya hala devam ediyoruz. Burada 1918 yılından beri kullandığımız eski eşyalarımız var. Vatandaşlarımızdan ricamız bu müzemize eski eşyalarını vererek katkı sağlamalarını bekliyoruz dedi.
Horon Üstatları platformu yöneticisi Emine şafak ve Mehmet Bülent Alp yaptıkları teşekkür konuşmasında; beş aydan beri yaptığımız çalışmalarımızda çıkış noktamız kültürümüze sahip çıkarak eski kaybolmaya yüz tutmuş dedelerimizin ve ninelerimizin oynadığı farklı horonlarımızı gün yüzüne çıkararak kaybolmamalarına vesile olmak. Bizler burada olmaktan çok memnun olduk.  Sizler mahalle olarak okulunuzu müzeye dönüştürmekle bir ilki başardınız. Umarım diğer mahallelerde sizlerden örnek alarak kültürümüze geleneklerimize sahip çıkarlar. Bizler platform olarak gelişmekte olan bölge turizmine katkı sağlamak için mahalle gezilerimize davam edeceğiz. Bizleri burada ağırladığınız için öncelikle Ömer Öztürkoğlu ve Muhtar Süvari Şeref’e özelikle misafirperverliğiniz için mahalle sakinlerine ayrıca çalışmalarımıza katkı veren Çarşıbaşı’ndan olan gönül tostlarımıza teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandılar.
      Müzede noksan olan yöresel erkek horon ekibinin çeşitli yarışmalarda derece alan horoncuları giydiği bir takım elbiseyi usta öğretici ve müzisyen Ali Kemal Aktaş müzeye hediye etti.   “Horon gecesi Horon” Üstatları Platformu üyelerinin gösterisinin ardından mahalle sakinlerinin de katılımıyla oynan horonların ardından sohbetler edilerek gece sona erdi.