Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi Hükümet Konağı karşısında Emekli Emniyetçi Ali Günaydın tarafından yeni bir balıkçı lokantası açılarak hizmete girdi. Yeni Balıkçı Lokantasının açılış törenine Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Emniyet Müdür vekili Komiser Mertcan Çelikdağ,  Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Vakfıkebir İlçesi Çarşı Mahallesi Hükümet Konağı karşısında Emekli Emniyetçi Ali Günaydın tarafından hizmete açılan balıkçı lokantasının açılış kurtalesinin kesiminden önce Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam tarafından açılış konuşması yapıldı.

“RIZKIN ONDA DOKUZU TİCARETTE VE CESARETTEDİR”

Başkan Kadem Sağlam yaptığı konuşmasında; “Uzun zamandır kapalı olan bir işyerimizin daha canlanması adına hep birlikte bu heyecanı yaşamak için yapmış olduğunuz katılımdan dolayı hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta Bey rahatsızlığı dolayısı ile açılış törenine katılamadı. İşyeri sahiplerine hayırlı olsun temennisi ile katılımcılara da saygı ve salamları var. Peygamber efendimiz buyuruyor ki! Ticaretle uğraşın ve cesur olun. Rızkın onda dokuzu ticarette ve cesarettedir. İşte bu ilke doğrultusunda uzun yıllar memuriyet yapmış emekli emniyetçi Ali kardeşimiz burada sönük haldeki bir işyerini alıp burayı canlandırdı. Hem ilçemize hem milletimize hemde devletimize katkı vermek üzere bu sıkıntılı süreçte bir cesaret örneği göstererek burada bir yatırım yaptı. Cenabı Allah inşallah yüzünü güldürür. Haliyle bu tür işyerlerini açmak ve buna cesaret etmek, bu girişimi yapmak işyerini açanın meselesi. Ancak bu müesseseleri canlı tutabilmek de biz vatandaşların meselesi. Bir işyerinin kapanması, istihdamın yok olması, O caddenin ışığının kapanması, Devlete gidecek olan verginin olmaması demektir. Bir girişimci bir iş yapıyor, bir çok noktaya da faydası oluyor. Bu noktada Ali Kardeşimizin özellikle balık noktasındaki deneyim ve tecrübesini de bilerek ilçemize ciddi bir katkısının olacağına inanarak işyerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Cenabı Allah bunaltmasın, İşleriniz bereketli, bedeniniz sıhhatli olsun. Hem ilçemize hemde bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İşyerini açması Ali kardeşimizden bu işyerine sahip çıkmak ise hepimizden diyerek kurtelayı kesiyor Hayırlı olmasını diliyorum dedi.”