Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Vakfıkebir ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.



2012 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu ve illerde Vali eşleri himayelerinde kaymakam eşleriyle ortak yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ve gönül elçileri, Vakfıkebir ilçesinde Cumhuriyet Anaokulu, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim sınıflarını ve ayrıca şehit ve gazi ailelerine ziyaretler gerçekleştirdi.
 İlk olarak Vakfıkebir Cumhuriyet Anaokulu ’nu ziyaret eden Şengül Yavuz ve gönüllüler sınıfları tek tek gezerek çocuklarla oyunlar oynayıp çeşitli hediyeler verdiler. Okul Müdürü Nural Balta ile okul ve çocukların eğitimleri hakkında sohbet ederek bilgi aldı. Çocuklara çeşitli hediyeler vererek çocuklarla yakından ilgilenen bayan Yavuz, çocuklarla sohbet ederek oyunlar oynadı. Ardından Vakfıkebir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıflarını da ziyaret eden Şengül Yavuz, buradaki özel gereksinime sahip çocukların eğitimleri hakkında ve ihtiyaçları hakkında Okul Müdürü Cemile Kahyaoğlu’ndan bilgi aldı. Daha sonra özel çocukların Bayan Yavuz ve diğer konuklara gösteri yaparak yeteneklerini sergilediler. Çocuklara çeşitli hediyeler takdim eden Bayan Yavuz, onlarla yakından ilgilendi.
 ŞENGÜL YAVUZ VE GÖNÜL ELÇİLERİ ŞEHİT VE GAZİ AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİLER
Toplumun Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Kapsamında Trabzon Valisi  Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ve Vakfıkebir Gönül elçileriyle birlikte Vakfıkebir ilçesinde şehit ve gazi ailelerini de ziyaret ettiler.
1995 yılında Şırnak'ta şahadet mertebesine erişen Şehidimiz Hasan Kaptan'ın annesi Emine Kaptan'ı evinde ziyaret ettiler. Bir süre Emine hanımla sohbet ettiler ve ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldılar. Ardından Ziyaret kapsamında Kıbrıs Gazimiz Sebahattin Mesci'yi evinde ziyaret eden gönüllüler burada gazimizin annesi ve 95 yaşındaki babasının ellerinden öperek hayır dualarını aldılar. Gazimizin babası da ziyaretlerinden ötürü Bayan Yavuz'a teşekkür ederek, sizlerin yanımızda olduğunuzu bilmek bizleri mutlu ediyor dedi.
Ziyaretler sırasında Bayan Yavuz'a Vakfıkebir Kaymakamı’nın eşi Derya Yakuta, İlçe Belediye Başkanı'nın eşi Nural Balta, İlçe Emniyet Müdürünün eşi, İlçe Jandarma Komutanın eşi, İlçe Müftüsünün eşi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, İlçe Tarım Müdürü Remziye Kuleyin ve gönüllüler eşlik ettiler.