Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu ve beraberinde gençlik liderleri ile birlikte Ahilik Haftası münasebetiyle Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam’ı makamında ziyaret ettiler.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu ve beraberindeki gençlik liderleri ile birlikte Ahilik Haftası nedeni ile ziyaret ettikleri Esnaf Odası Başkanlığında Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Koop. Başkanı Hasan Topaloğlu da hazır bulundu.
 
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ahilik, gönül coğrafyamızda yer ederek sevgi ve kardeşliğin odağı olmuştur. Kapını ve sofranı açık tut anlayışını, varlık nedeni sayan insanların yanında yer alarak, gerçek bir ahi toplumu olduğunu ispat etmiştir. Çünkü ahilik kurumu insanlığın her zaman ve zeminine hitap edecek malzemeye sahip, paylaşımcı bir üretim ve ekonomi modelini savunan, çağlar üstü bir değerler sisteminin adıdır. Ahilik kurumunda bireye sadece mesleki bilgiler değil, aynı zamanda dini, ahlaki ve toplumsal bilgiler de verilmiştir. Ahiler toplumda çok önemli roller üstlenmişlerdir. Bizlerde bu anlamda gençlik liderlerimizle birlikte Esnaf Odamızı ziyaret ederek Esnaf Odası Başkanımız Kadem Sağlam Bey’in nezlinde tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyoruz dedi.”
Ayrıca, Yok olmaya yüz tutmuş değerleri, gençlerimize aşılayarak Ahilik kültürünü unutturmamayı hedefliyoruz dediler. Bu doğruldu da Esnaf Odası Başkanı Kadem Sağlam’ı Vakfıkebir Gençlik Merkezinde, Ahilik konusunda gençleri bilgilendirmek amacı ile bir dizi konferans vermesi için davet ettiler.  
“BİZLERİ İLK ZİYARET EDEN KURUMSUNUZ”
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ise yaptığı açıklamada; Bu güne kadar kurum olarak hiç kimsenin kendilerini ziyarete gelmediğini belirtti. Gençlik Merkezi Müdürü ve Geçlik Liderlerinin bu nazik ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu belirten Sağlam, teşekkür ederek sözlerine başladı.  Ahi Evran Veli'nin ticaret ahlakına, dayanışma ve paylaşmaya dayanan ilkelerinin, geleceğe yol gösterdiğini belirten Sağlam sözlerine şu şekilde devam etti: “Güzel ahlakı, iyiliği, sevgiyi, başkalarının hakkına saygıyı, adil ve eşit olmayı öğütleyen Ahilik Kültürü; geçmişten günümüze uzanan, gelecekte de yaşatılması gereken önemli bir yaşam felsefesidir. Esnaf ve sanatkârlara doğruluktan, dürüstlükten yana olmayı, cesur ve cömert davranmayı tembihleyen Ahilik; ‘eline, beline, diline hâkim ol, harama bakma, doğru, sabırlı, dayanıklı ol, yalan söyleme, kimseyi kandırma, kanaatkâr ol, dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma, alnın, kalbin ve kapın daima açık olsun ve kendin muhtaç iken bile başkalarına ikram edecek kadar cömert ol’ diyen dizeleriyle daima yol gösteren olmuştur. Rabbim bu duayı yaşayan ve yaşatanlardan olmayı, üretirken faydalı kılmayı nasip etsin, bizleri doğruluktan, dürüstlükten ayırmasın. Bu duygu ve düşüncelerle Gençlik Merkezinde düzenleyeceğiniz bir konferans da seve seve arkadaşlarımızla birlikte gelerek gençlerimizle birlikte olmaktan, onlara geleceğe dair bilgiler vererek Ahi Evran kültürünü unutturmamayı sağlamak için bizde elimizden gelen gayreti gösteririz dedi.”