Damla Projesinin gönüllü gençlerini Ekmek Temalı Vakfıkebir Millet Bahçesinde konuk eden Belediye Başkanı Muhammet Balta, öğrencilerle proje başta olmak üzere Vakfıkebir ve Türkiye'nin durumuna ilişkin de sohbet etti. Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’ya AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkan Vekili Cemil Albayrak, MHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Orhan Burhan Baltürk, Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil ve Çarşıbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Şahin eşlik ettiler.

“VAKFIKEBİR TARİHİ KONUMU VE MİSYONUYLA GÜZEL BİR İLÇE”

Proje hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Asli Civil projenin temel amacının gençlerin farklı yerlerde ve farklı bölgelerdeki yüreklere dokunmaları ve ülkemizin güzelliklerini görmeleri olduğunu belirterek, ülkenin farklı illerinden gelen gençleri Vakfıkebir’de ağırlamaktan ve Vakfıkebir’i tanıtmaktan dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

Başkan Muhammet Balta konuklarına Vakfıkebir hakkında bilgiler verdi. Balta, "Vakfıkebir 30 bin nüfuslu Trabzon’un merkezine 40 km uzaklıkta tarihi konumu ve misyonuyla güzel bir ilçe. Vakfıkebir dünyaca ünlü meşhur Vakfıkebir Ekmeğinin üretildiği ve Anavatanı Vakfıkebir olan bir ilçedir. Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbahar Hatun’un vakfettiği tarihi bir öneme sahip bir ilçeyiz. İlçemiz güzel ve hareketli bir şehirdir. Vakfıkebir aldığı yatırımlarla bölgede örnek bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Karadeniz’in bu güzel, güzide şehrinin insanlarına laz diyorlar. Vakfıkebir nitelikli insanlarıyla temayüz etmiş bir şehirdir. Farklı bir duruşu ve kimliği olan, bölgesinde ve Türkiye’de algısı çok farklı olan bir şehirdir. Bu müstesna ilçeye hoş geldiniz. Vakfıkebir, Ekmeği ve Tereyağı ile adını Osmanlı salnamelerine yazdırmış ve dünya çapında ticaretle uğraşan girişimcileri ve firmaları ile örnek bir ilçe konumundadır. İlçemizin insan misyonu ise mert olmak, yiğit olmak, çalışkan olmak, dürüst olmak, vatansever, milliyetçi ve muhafazakâr olmak, misafirperver olmak, alçak gönüllü mütevazı olmaktır. Bu özellikler Vakfıkebir’i ve Türkiye’yi temsil eden özelliklerdir. Bunlar Trabzon ve Vakfıkebir insanını çok iyi tanımlayan, kimliğini, yapısını gerçek değerlerini yansıtan çok önemli değerlerdir. Dolayısıyla Vakfıkebir bu açıdan çok müstesna, özel ve bölgesinde de fark oluşturan bir ilçedir" dedi.

"20 YIL ÖNCE GÖRDÜĞÜMÜZ MUAMELEYLE BUGÜN ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR"

Konuşmasında Türkiye'nin yaşadığı gelişime de dikkat çeken Balta, "Eskiden Türkiye'de hastaneye gittiğimizde doktor yüzümüze bakmazdı. Hafif tebessüm ettiğinde ne kadar iyi doktor derdik. İdareciler gülmüyordu, öğretmenler gülmüyordu, doktorlar gülmüyordu. Sevgi fakirliği vardı. İnsanlar buna muhtaçtı. Bir AK Partili Belediye Başkanı kimliğimle değil bir büyüğünüz, ağabeyiniz, bu toplumda yaşayan bir birey olarak söylüyorum bunu; Türkiye ilerliyor kardeşim. Türkiye çok şeyler başardı. Uçağı kaldırmış çok ciddi şekilde uçuyor. Bazı ülkelere göre referans bir ülkeyiz şuanda. Onlara göre çok öndeyiz. Afrika'da, Ortadoğu'da Türkiye dediğin zaman akan sular duruyor. Türkiye'nin popülaritesi oldukça yüksek. Bizim ülke olarak en büyük değerimiz gençlerimizdir. Gelecek vadeden önem verdiğimiz gençlerimiz kaliteli, dünyaya açık, değer yüklü, manevi değerlerle teçhiz edilerek yetişmesi gerçekten önemlidir. Biz dünyada hedefleri olan bir ülkeyiz, dolayısıyla dünya insanlığı için de bu konu fevkalade önemlidir. Bu saydığım değerlerle gençlerimizin yetişmeleri bizim için, ülkemiz için, ülkemizin geleceği için, hedeflerimiz ve dünya insanlığı için gerçekten önemlidir. Bizim ana sermayemiz insan, dünyaya sunabileceğimiz en büyük sermayemiz insan ve gençlerimiz. Biz gençlerimizi ne kadar donatıp, yetiştirebilirsek bir Singapur modeli, bir Güney Kore modelini, gelişmiş ülkeleri aşar geçeriz. Benim sizden tek isteğim çok okumanız. Şemsettin Sami şunu der; ‘Bizim geleceğe karşı üç sorumluluğumuz vardır. Okumak, okumak ve yine okumaktır.’ Kaliteli kitaplar okuyalım, kaliteli kaynaklardan beslenelim. Hem dinimizi iyi öğrenelim hem de milli, manevi değerlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi çok iyi öğrenelim. Dünyaya açık olalım ve dünya ya açık olmaktan korkmayalım dedi.”

Başkan Balta, “Bu proje için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da gerçekten teşekkür ediyoruz, çok güzel projeler yapıyorlar. Gençlik kampları ile gençlere yönelik güzel dokunuşlar gerçekleştiriyorlar. Bu projelerle üniversite ve lise çağında bulunan gençlerimizi alıp farklı illerimizde kamplar gezilerle kaynaştırıyorlar. Bu da gençlerimizin ülkelerini tanımaları noktasında çok önemli oluyor dedi.”