Vakfıkebir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile ortak yapılan 2019 Yaz Spor Okulları açılış programı Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.



Trabzon İl spor merkezleri ve Engelliler İl spor merkezleri kapsamında Vakfıkebir ilçemizde yaz spor okulları açılışı yapıldı. İlçe Gençlik ve spor, Gençlik merkezi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılmış olan yaz spor okulları, sosyal, kültürel ve sanatsal kursların açılışına İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkan vekili Özer Aktaş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Birol Yüksel, AKP Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Havva Kurt, Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Furuncu, Gençlik ve spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mustafa Daloğlu, Tonya Doğan spor Başkan yardımcısı Abdullah Malkoçoğlu ve vatandaşlar katıldı.
“GENÇLER BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ, BİZLER YÖNETİCİLER OLARAK SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ”
Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil konu ile ilgili yaptığı açılış konuşmasında; “Haziran ayı itibariyle okullar yaz tatiline girdi. Gençlerimizin tatillerini dolu dolu geçirmeleri için açacağımız bu kurslara ilgi alanlarına göre kayıt yaptırmalarını ve kurslara devam etmelerini istiyoruz. Gençler bizim için çok değerlisiniz, bizler yöneticiler olarak sizleri çok seviyoruz. Gençlerimizin sokakta vaktini boş şekilde geçirmesini istemiyoruz. Bu kurslarla amacımız gençlere spor yaptırmak, boş zamanlarını değerlendirmek ve onlara faydalı olmaktır. Yetenekli gençlerimizi belirleyip onların kulüplerde değerlendirilmesini sağlamakta amaçlarımız ve hedeflerimiz arasındadır. İlçemizde açtığımız kurslarımız; yüzme, basketbol, voleybol, hentbol, futbol, masa tenisi, batminton teakwondo, karate, yelken ve kano sportif kurslarımız. Gençlik merkezimizde açılan kurslarımız; Bağlama , gitar, piyano, resim, el sanatları, halkoyunları, İngilizce ve kuran öğretimi kursları. Toplamda kursiyer sayımız 378 kişi. Kurslarımıza kayıtlarımız yüzme hariç devam ediyor. Spor faaliyetlerimiz için belediyemiz ücretsiz sporcularımıza servis imkanı sağladı. Hafta içi hergün saat 13:30 da çalışmalarımız başlıyor. Yalıköy’den hareket eden servisimiz belirlenen güzergahlardan çocuklarımızı alarak salona götürmektedir. Çalışma sonrası tekrar servisle alındıkları yerlere bırakılmaktadırlar. Haydi gençler ve çocuklar hep beraber spor yapalım ve eğlenelim sağlıklı ve zinde olalım diyerek sözlerini tamamladı.