Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan ve Belediye Başkanı Muhammet Balta, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle yapılan törene katılan Gazi Astsubay Çavuş Emre Çalık ve diğer Kıbrıs gazileriyle yakından ilgilendiler.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Vakfıkebir ilçemizde yapılan törende 6 Aralık 2019 tarihinde Hatay ili Amanos dağlarında kahpe terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu iki bacağını kaybederek gazi olan Astsubay Çavuş Emre Çalık ve diğer gazilerle yakından ilgilendi. Kaymakam Arslan, Devlet ve millet olarak her zaman yanınızdayız diyerek ilgilendiği gazilere, her sorununuzda sizlere yardımcı olmak için seferberiz. Bugün sizler sayesinde huzurla yaşıyor; geleceğe güvenle bakıyoruz. Allah sizlerden razı olsun dedi.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, “Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz onur abidemizdir. Gazilerimiz şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır. Gazilerimiz de şehitlerimiz gibi bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan kahramanlarımız. Devletimiz tüm imkânlarıyla sizlerin ve kıymetli emanetlerinizin yanında. Kahramanlıklarınızı ve fedakârlıklarınızı nesilden nesile aktarmak bizim vazifemiz, bunun için çalışıyoruz. Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzuru için mücadele eden tüm Kahraman Gazilerimizi saygı,  minnet ve şükranla anıyor  "19 Eylül Gaziler Günü’nüzü” kutluyoruz dedi.”