Şanlı tarihimizde son derece önemli bir yere sahip olan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Seferinin 104. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Vakfıkebir İlçemizde de kutlandı. Gazi ve Şehit Aileleri kahvaltı programında bir araya geldiler.



Vakfıkebir ilçesinde Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Orhan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz ile birlikte şehit aileleri ve gazilerimiz bir araya gelindiler. Sohbet eşliğinde gerçekleştirilen kahvaltı sonrası gazilerimize çeşitli hediyeler takdim edildi.
"KAPILARIMIZ HER ZAMAN SİZLERE AÇIK OLMUŞTUR VE BUNDAN SONRADA OLACAKTIR"
Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta günün anlamına ilişkin yaptığı açıklamada; Bizler millet olarak şehitliğin ne olduğunu çok iyi biliriz. Tarih boyunca dinimiz, vatanımız, onurumuz için daima şehit vermiş bir milletiz. Şehitliğin en güzel tanımını milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale şehitlerine yazdığı destanda ‘Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor peygamber’ diyerek ifade etmiştir. Bunu burada bulunan herkese bir daha ifade etmek istiyorum. Herhangi bir mahallede, herhangi bir köyde, herhangi bir ilçede, herhangi bir şehirde nerde bir şehit ailesi ve gazi varsa onlar hepimize emanettir. Şehrin, beldenin, mahallenin, köyün en şerefli, en onurlu insanları sizlersiniz. Çünkü sizler bu vatan topraklarının her karışına en sevdiğimiz eşlerinizi, çocuklarınızı, canlarınızı feda ettiniz. Bu millet için herkes bir şeyler yapıyor, ama bunların içerisinde en onurlu olanları sizlersiniz. Herkes vatan millet için elinden geldiğince bir şeyler yaparken siz en çok sevdiklerinizi, evlatlarınızı, eşlerinizi feda ediyorsunuz. Şunu bilmenizi istiyoruz ki bütün devlet, mülkiyesiyle, askeriyle, bürokrasisiyle ve siyasetçisiyle hep beraber sizlerin yanınızdayız. Sizler hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerle yine bu vatan için kendisini adayan ve gazi unvanı alan çok değerli gazilerimiz ve aileleri; sizler bizler için öncelikli ve ayrıcalıklı bir konumdasınız. Kapılarımız her zaman sizlere açık olmuştur ve bundan sonrada olacaktır. Bu vesile ile de ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle, onların aileleri ile gazilerimizin ise minnetle anıyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.