Vakfıkebir Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) fındık alım çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.



FİSKOBİRLİK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İrfan Çakar ve Vakfıkebir Fiskobirlik Başkanı Savaş Bahadır yaptıklarım ortak açıklamada, üreticilerimizin isteği doğrultusunda satın aldığımız hizmet aracımızla mahsulünüzü evinizden biz alıyoruz dediler.
FİSKOBİRLİK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İrfan Çakar ve Başkan Bahadır sitemize yaptıkları açıklamalarda, üretici ve ortaklardan ciddi bir talep olduğu ve kooperatifimize satın aldığımız hizmet aracımızla üreticilerin fındıklarını kapılarından alarak tarihte ilk olarak farklı hizmet yaptıklarını ifade ederek aracın alınmasında katkıları olan Genel Başkanımız Lütfü Bayraktar ve Genel Müdürümüz Turgay Çakmak ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz dediler.
 Üretici ve ortakların dilerlerse ürünlerini alım noktalarına kendileri getirerek ya da harmandan çuvallanmış şekilde teslim edebilecekleri dile getirildi. Yeni sezon fındık alım faaliyetleri ile ilgili bir açıklama yapan FİSKOBİRLİK Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi İrfan Çakar "Üretici ve ortaklarımızda çok ciddi bir talep görüyoruz. Zaman zaman Kooperatifimize yoğun talepten dolayı durmaksızın çalışıyoruz. Fındığını FİSKOBİRLİK'e teslim eden tüm üreticilere, ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bu yıl çok ciddi hedeflerimiz var ve bu doğrultuda üretici ve ortaklarımızla birlikte faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
"ÜRÜN BEDELİ PİYASANIN 25 İLE 50 KURUŞ ÜZERİNDE
"Piyasanın 25 ile 50 kuruş üzerinde fiyat politikasını kararlılıkla sürdürdüklerini ve üretici ve ortaklardan olumlu dönüş aldıklarını belirtti. Ürün bedellerinin ödenmesi ile ilgili de bir açıklama yapan Vakfıkebir Başkanı Savaş Bahadır  "Üreticilerimiz isterlerse ürünlerinin bedelini peşin olarak alabilirler. Evrak ve kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra üreticilerimizin ve ortaklarımızın ürün bedelleri anında beyan ettikleri banka hesabına yatırılmakta. Ayrıca fındıklarını emanet olarak da FİSKOBİRLİK'e teslim edebilirler. Ürünlerini emanet teslim eden üretici ve ortakların ürün bedelleri de diledikleri zaman beyan ettikleri banka hesabına yatırılacaktır" diye konuştu.
"SON 5 YILDIR HER SENE KATLANARAK BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYORUZ"
Kooperatiflerin sahadaki çalışmalarını da yakından takip eden Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’da yaptığı bilgilendirmede şunları söyledi:"Üretici ve ortaklarımızdan olumlu geri dönüşler almak, onların FİSKOBİRLİK'e sahip çıkmaları, bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor. Onların FİSKOBİRLİK'ten beklentilerini biliyor, çalışmalarımıza bu doğrultuda devam ediyoruz. Son 5 yıldır her sene katlanarak büyümeyi sürdürüyoruz. Fındık üreticilerinin alın terine değer katmak adına, sadece bu yıl içinde Entegre Tesisimizin çalışma kapasitesini 3 kat artırdık. Ancak bunları yeterli görmüyoruz. Nihai hedefimiz, yeni yatırımlar ve AR-GE çalışmalarımız ile Türk fındığını ve üreticisini hak ettiği konuma getirmek. "