FEVZİYE’DE VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERİN HIZ KORKUSU


 
Vakfıkebir Fevziye İlk/Ortaokulu’nun önünden geçen (Vakfıkebir ­–Tonya) Karayolu vatandaşlar ve öğrenciler için facia geliyorum diyor.
 
Vakfıkebir-Tonya Karayolu Fevziye Mahallesi yol güzergahı boyunca vatandaşlar ve Fevziye İlk/Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler için ölüm tehlikesi arz eden karayoluna önlem alınması isteniyor.
Fevziye Mahallesi yol güzergâhı boyunca Kara Yolları’nın hiç bir önlem almamasını dile getiren mahalle sakinleriTrabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilerine seslenerek, “İlla bu bölgede can kaybı mı olmalı?Aşırı şekilde süratli giden araçların kol gezdiği yol güzergahında hız kesici bariyerlerin, trafik lambalarının veya bir üst geçidin yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, Fevziye İlk/Ortaokulu’nda okuyan çocuklarımız ölümle burun buruna. Okul idaresi bahçede bütün tedbirleri almasına rağmen gözden kaçan bir dalgınlık anında çocukların yol güzergahına çıkmaları sonucu ölümle sonuçlanacak bir kaza her an meydana gelebilir. Bizler veliler ve mahalle sakinleri olarak hiç kimsenin burnunun kananmasını istemiyoruz. Ama bizimde canımız yanmadan bu yol güzergahı boyunca gerekli önlemleri Karayollarının almasını bekliyoruz. Mahallemizde özellikle yayalar ve öğrenciler açısından tehlike arz eden, araçların hızlı seyrettiği ve kazalara sebebiyet verebilecek, çocukların can güvenliği açısından tehlike oluşturabilecek noktalara hız kesici (kasis), Trafik Lambası veya üst geçit konulmanı istiyoruz.” dediler.