Trabzon İmam Hatip Ortaokulları Arası Ezanı Güzel Okuma ve Hafızlık İl Birinciliği Yarışmaları Vakfıkebir’de yapıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen "Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması" ile "Genç Muhâfızlar Hafızlık Yarışması" bu yıl Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.
Okulun konferans salonunda yapılan yarışmaya Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkan Vekili Ali Bayram Tanrıverdi, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Vaizi Osman Öztürk, Kaanlar Vakfı temsilcileri ve Kaanlar Şirketler Grubu Başkanı Hafız Osman Kaan, bazı daire amirleri, yarışmacı okulların idareci ve temsilci ile öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.



Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur'an Kursu Öğreticisi Halil Küçük'ün Kur’an-ı Kerim tilâvetinin ardından açık ve selamlama konuşmasını okul müdürü Ahmet Bulut yaptı.
Komisyon başkanlığını Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, üyeliklerini ise Vaizler Osman Öztürk ve Sinan Öztel ile Meslek Dersleri Öğretmenleri Ali Fuat Aydın ve Zekeriya Ocak'ın yaptığı ezanı güzel okuma ve hafızlık yarışması sonunda, Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu (her iki dalda) birinciliği elde etti.
Trabzon merkez ve ilçelerinden 26 imam hatip ortaokulu öğrencisinin katıldığı "Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışması" sonucunda; Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Selahattin Bilgin 1'inci, Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Muhammed Saki Öztürk 2'nci, Çaykara Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Orhan Kaya ise 3'üncü olurken; 12 imam hatip ortaokulu öğrencisinin katıldığı "Genç Muhâfızlar Hafızlık Yarışması" sonucunda; Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Yusuf Öztürk 1'inci, Ortahisar Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Hasan Ali Ergün 2'nci, Arsin Yeşilyalı İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Berk Ekber Şahin de 3'üncü oldu.
Yarışmaların tamamlanmasının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmalara katılan tüm öğrenciler Kaanlar Şirketler Grubu Başkanı Hafız Osman Kaan tarafından hediye paketleri ile ödüllendirildi. Öğrencileri yarışmaya hazırlayan ve onlara rehberlik eden müdür yardımcıları ve öğretmenlere hediye paketleri Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Taşan tarafından verilirken; ayrıca yarışmaya katılan tüm okulların müdür ve temsilcilerine Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal tarafından katılım belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Komisyon başkanı ve üyelerine ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy tarafından hediye paketleri takdim edildi.
Ezanı güzel okuma yarışması ile hafızlık yarışmasında birinci olan; Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğrencileri Selahattin Bilgin ve Yusuf Öztürk'e ödülleri Kaymakam Mesut Yakuta tarafından verilirken; ezanı güzel okuma yarışmasında 2'nci olan Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Muhammed Saki Öztürk ile hafızlık yarışmasında 2'nci olan Ortahisar Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Hasan Ali Ergün'e Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili Ali Bayram Tanrıverdi, ezanı güzel okuma yarışması 3'üncüsü Çaykara Şehit Ahmet Çamur İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Orhan Kaya ile hafızlık yarışması 3'üncüsü Arsin Yeşilyalı İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Berk Ekber Şahin'e ödülleri ise Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş tarafından verildi.
Genç Muhâfızlar Hafızlık Yarışmasında birinci olan Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Yusuf Öztürk Amasya'da; Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışmasında birinci olan Of Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu Öğrencisi Selahattin Bilgin ise Sivas'ta düzenlenecek olan bölge yarışmalarında Trabzon'u temsil edecekler.
Sunuculuğunu Vakfıkebir Hikmet Kaan İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mesut Kıran'ın yaptığı yarışma programının ardından Vakfıkebir Belediyesi tarafından okulun yemekhanesinde misafirlere yemek ikramında bulunuldu.