Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Ne oldu da dolar bir anda 18'den 12'ye indi? Bu operasyonu kimler biliyordu? Kimler bir gecede servetlerini ikiye katladı? Bu sorular hâlâ cevap bekliyor diyerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

AKP HALKLA DEĞİL, SÖMÜRENLERLE BİRLİKTE

Başkan Mehmet Keskin, 20 Aralık gecesi bu ülkemizde, emsali görülmemiş bir finansal kumpasa şahit olduk. Ne oldu da dolar bir anda 18'den 12'ye indi? Bu operasyonu kimler biliyordu? Kimler bir gecede servetlerini ikiye katladı? Kimler 9'dan aldığı doları, 20 Aralık gecesi iki katına satmayı başardı? Bu sorular hâlâ cevap bekliyor. Ne yazık ki Türkiye'de şeffaflık yok. Kimin eli kimin cebinde kimse bilmiyor. Dövizin bilinçli bir şekilde yükselmesi ile başta gıda maddeleri olmak üzere fiyatlar fahiş biçimde arttı. Halkın alım gücü hızla eriyip yok oldu. Ama doların düşüşü ile fiyatlar düşmedi. Ne yazık ki birleri vurgunu yaptı, bedeli yoksul halkın sırtına yüklendi.

AKP İKTİDARININ 20. YILINDA HALKIMIZ TARİHİN EN BÜYÜK YOKSULLUĞUNU YAŞIYOR.

Çalışanların yüzde 70’i açlık sınırında, yoksulluk sınırı olan 13 bin 843 liranın altında maaşlarla yaşıyor. Bankalara tüketici kredisi ve kredi kartı borcu bulunan vatandaş sayısı son bir yılda 800 bin kişi artarak 34 milyon 700 bine yükselirken, borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısı da hızla artıyor. Kasım 2021 itibarıyla bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödememiş ve borcu devam etmekte olanların sayısı 4 milyon 18 bin 796 kişiye ulaştı.

İşsiz sayısı 8 milyon 79 bin kişi. 15-24 yaş arasındaki işsizlik oranı ise yüzde 32 civarında. Türkiye’de hızla yükselen enflasyonla birlikte yoksulluk da büyüyor. Hükümetin yüzde 25-50 arasında arttırdığı maaşlar şimdiden açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldı.

ESNAFIMIZ İÇİN ASIL FELAKET SALGIN DEĞİL AKP/SARAY REJİMİ!

AKP milleti elektrikle çarptı. Elektrik fiyatı 4 yılda yüzde 774 arttı. Uzun süredir salgın nedeniyle büyük zorluklar çeken esnafımız kredi borçlarını ödeyemezken insafsızca yapılan 2-3 kat zamlı elektrik faturaları ile karşı karşıya. 300TL den 700-900 TL ye çıkmış elektrik faturaları karşısında çaresiz.

Bu nedir? Kira öder gibi elektrik faturası mı olur?

Neyi kaldı ki ne istiyorsunuz bu milletten?

Yazıktır! Günahtır! İnsafsızlıktır!

Esnafımız bu soğuk kış günlerinde klima açamıyor, elektrik sobası yakamıyor, dükkânını erkenden kapatıp evine gidiyor.

Esnafın gelen son zamların ardından ayakta durması mümkün değildir. Zaten duramıyor çok sayıda esnaf, işletme kapatan kapatana…

AKP GİDECEK, DERTLER BİTECEK!

ÇÖZÜM SANDIKDA! HEMEN SEÇİM!

Biz diyoruz ki; “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında, Millet İttifakı’nın iktidarında, Adaleti ve Hukuk Devletini bu ülkede yeniden ayağa kaldıracağız. Kuvvetler ayrılığı ve demokrasiyle taçlandırılmış, yepyeni ve Güçlendirilmiş Parlamenter Rejimi getireceğiz.”

Şişirilen Değil, Üreterek Büyüyen Ekonomiye Geçeceğiz. Zenginliği Hakça Paylaşan Türkiye’yi Oluşturacağız. Yepyeni Bir Düzen Getireceğiz.

Ülkemizi, içine düştüğü güven bunalımından çekip çıkaracağız.

Biz hazırız. Ülkemiz hazır.

Çok kısa bir sürede milletin önüne sandık gelecek. Son sözü de milletimiz sandıkta söyleyecek dedi