Vakfıkebir Vergi Dairesi Müdürü Ahmet Öztürk ve Müdür Yardımcısı Sait Ayhan, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun ile ilgili bilgi vermek için Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kadem Sağlam’ı ziyarette bulundular.



Ziyaretin amacının 7143 sayılı bazı alacaklarını yapılandırılmasına yönelik kanunla ilgili bilgilendirme olduğunu ifade eden Öztürk, kanun içeriğiyle ilgili hazırlanan broşürü Oda Başkanı Sağlam’a teslim etti. Öztürk ziyarette şu bilgileri aktardı; Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.
“SON BAŞVURU TARİHİ 31 TEMMUZ 2018’ DİR.”
Söz konusu Kanun ile, 31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı, Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirim, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme, Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, Vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.
Son Başvuru Tarihi 31 Temmuz 2018’ dir. Kanundan yararlanmak isteyenler başvurularını bizzat vergi dairesine giderek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden veya www.türkiye.gov.tr adresinden internet aracılığı ile yapabilecektir. Başvuru sırasında peşin veya taksit seçeneklerinden birisi tercih edilebilecek, yapılandırılan tutarlar taksitler 2 ayda bir ödemeli olacak şekilde 6,9,12,18 taksit seçenekleri ile ödenebilecektir. ilk 2 taksiti süresinde ödemeyenler, Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanamayacaklardır. Tüm vergi mükellefleri ile birlikte Esnaf Odası üyelerini bu imkânlardan faydalanmak ve detaylı bilgiler edinmek üzere son başvuru tarihinden önce Vergi Dairesine beklediklerini söyledi.
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam ise bilgilendirmeden dolayı Öztür ve Ayhan’a teşekkür edip, oda olarak üyelere mesaj yoluyla bilgilendirme ve bu konuda yine uyarılar yapmaya devam edeceklerini söyledi.