08.01.2021 günü saat:15.30 Çamlık Mahallesinde başlayan yangın yer yer yanmaya devam ediyor.

Vakfıkebir İlçesi Çamlık Mahallesi ve Hacımahmutlu mevkiinde dün 08.01.2021 günü saat:15.30 gibi başlayan yangın yer yer yanmaya devam ediyor. Trabzon İtfaiye ekipleri söndürme ve soğukta çalışmalarına devam ediyor. Bahçesinde temizlik yapan vatandaşların çıkartış olduğu yangın halen daha söndürülemedi. Yaprakların kuru olması yangını daha ileriye gitmesine sebep oluyor.

“EKİPLER TÜM GÜÇÜYLE ÇALIŞIYOR”

Trabzon itfaiye ekipleri, TİSKİ, Vakfıkebir Belediyesi’nin tüm araçları yangın yerinden hiç ayrılmadılar. Trabzon İtfaiyesi Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Beşikdüzü’nün tüm araçları Vakfıkebir’deki söndürme çalışmalarına devam ediyor. Orman Şefliğine bağlı arasöz, Vakfıkebir Belediyesi ve TİSKİ’ye ait araçlar İtfaiye araçlarına sürekli su takviyesi yapıyor. Duyarlı vatandaşlar sürekli yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına katılıyor. Dün 08.01.2021 günü saat 15.30’da başlayan yangın gece 02.30 sularında kontrol altına alındı. Sabah saat:05.00 sularında tekrar yanmaya başladı. Ekipler halen daha soğutma çalışmalarına devam ediyor.

“VATANDAŞLARIN BİRAZ DAHA BİLİNÇLİ OLMASI GEREKİYOR”

Bahçelerini temizleyen insanlar, ateş yakıyor. Sonrasında o ateşi söndürmeyen vatandaşlar bir kıvılcım ile yangına sebep oluyorlar. Vatandaşların biraz daha duyarlı olup, herhangi bir yangına sebep olmamaları için bahçelerinde hiçbir suretle ateş yakmamaları gerekmektedir. Yerlerin ve yaprakların kuru olması, havanın sıcak olması ve kıble esmesi her şeyi tetikler vaziyete geldi.