Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından Vakfıkebir Nüfus Müdürlüğü, vatandaşların pasaport ve sürücü belgesi işlemelerini yapmaya başladı.



Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, nüfus müdürlüğü bünyesine geçen pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri hakkında İlçe Nüfus Müdürü Gülizar Ocak'dan bilgi alarak, yapılan işleri yakından inceledi.
Tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan düzenlemeyle birlikte vatandaşların, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan alabileceklerini belirten Kaymakam Yakuta, şunları söyledi.
Kaymakam Yakuta, "İçişleri Bakanlığımızca yeni çipli kimlik kartlarımız İlçe Nüfus Müdürlüğümüz tarafından verilmekteydi. 02 Nisan 2018 Pazartesi günü itibari ile bu çalışmanın bir diğer etabı olarak artık vatandaşlarımıza değerli kâğıt olarak geçen Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu ve aynı zamanda sürücü belgesi artık ilçe nüfus müdürlüklerimiz kanalıyla tek elden verilmeye başlandı. Vatandaşlarımız bundan sonraki işlemlerinin kolay olması açısından pasaport, sürücü belgesi ve yeni kimlik kartlarının ücretlerini vergi dairesine ya da anlaşmalı bankalara yatırmaları gerekmektedir.  Vatandaşlarımızın zorluk çekmemeleri ve işlemlerini rahatlıkla yapabilmeleri için yapılacak işlemin ücretini bankaya yatırıp alınan dekontla birlikte Nüfus Müdürlüğüne gelmeleri gerekmektedir dedi. Kaymakam Yakuta, Bu vesile ile 02 Nisan 2018 tarihinden itibaren sürücü belgesi ve pasaportların nüfus müdürlüklerince verilmeye başlaması, araç tescil işlemlerinin ise noterler tarafından verilmesine dikkati çekerek, "Bu yapılan devirle, emniyet teşkilatımızda bu görevleri yapan emniyet personeli, halkımızın huzur ve güveninin temini için asli görevlerine dönmüşlerdir dedi."
Vakfıkebir Nüfus Müdürü Gülizar Ocak ise; “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan pasaport ve sürücü belgesi hizmetleri artık nüfus müdürlüğümüzde verilmeye başlandı. Yapılan yeni düzenlemeyle 503 olan pasaport başvuru noktası 761’e, 596 olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680’e çıkarıldı. Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdikleri fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli kabul ediliyor. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret vergi dairesine ya da anlaşmalı bankalara ödemesi yapılarak nüfus müdürlüğümüze dekontla müracaat etmeleri gerekmektedir dedi.”