Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Yeni eğitim öğretim yılı, salgınla ilgili kaygılar, aşı ve test tartışmaları, LGS sonrası istediği okul türüne yerleşemeyenler, kalabalık sınıflar, öğretmen açıkları, eğitimin artık paralı hale gelmiş olması vb. bir dolu sorunun gölgesinde başlıyor dedi.

“EĞİTİM ÖĞRETİM BİR DOLU SORUNUN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR”

Başkan Mehmet Keskin, “Okullarımızın salgın koşullarına karşı hazır olduğunu söylemek mümkün değildir. COVİD-19 nedeniyle eğitim sorunları öncelikli olarak ele alınıp, öğrencilerin salgın sürecinden en az etkilenmesi için gerekli tedbirler alınmadı. 2021/22 eğitim öğretim yılı öncesinde (MEB)’nın okulları tam zamanlı yüz yüze açma kararı almasında başta Türk Tabipleri Birliği (TTB) olmak üzere, sendikaların, eğitim ve bilim emekçilerinin, velilerin, veli derneklerinin ve elbette milyonlarca öğrencimizin beklentilerinin ve çağrılarının etkisi olduğu açıktır. Bu kararın öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin sağlık ve güvenliğini riske atmadan uygulanabilmesi için ciddi ve kapsayıcı tedbirlerin alınması gerekmektedir. M. E. Bakanı gerekli önlemleri aldık dese de okulların önemli bir bölümünün salgın koşullarına uygun hale getirilmediği, gerekli altyapı hazırlıklarının yapılmadığı bilinmektedir. Büyükşehirler başta olmak üzere, nüfus yoğunluğu fazla olan ilçe ve mahallelerde sınıfların salgın öncesine göre çok daha fazla kalabalık olması beklenmektedir. Derslik sayıları yetersiz olduğu için sınıf mevcutları artmakta, ek derslik ihtiyacı karşılanmadığı için derslik sorunu devam etmektedir dedi.”

“ÖNERİLERİMİZ”

Başkan Mehmet Keskin yaptıkları önerileri şu şekilde sıraladı; MEB’e acilen ek kaynak aktarılmalıdır. Tüm okullar eşit statüde olmalıdır. Hiçbir okul türüne ayrıcalık sağlanmamalıdır. Öğrenci ve öğretmenlerin interneti ücretsiz sağlanmalıdır. İhtiyaç sahibi öğrencilerin tablet, bilgisayar ya da televizyon ihtiyacı hızlıca karşılanmalıdır. Öğretmenlerin tamamına diz üstü bilgisayar verilmelidir. Yeni dersliklerin yapımına derhal başlanmalıdır. Köy okulları açılmalı, taşımalı eğitimden vazgeçilmelidir. Tüm okullara kadrolu temizlik görevlisi ve sağlık personeli ataması yapılmalıdır. Okulların ihtiyaç duydukları temizlik malzemeleri eksiksiz ve ücretsiz karşılanmalıdır. Öğretmenlere okul için alınacak elektronik ürünlerde KDV indirimi uygulanmalıdır. Kapatılan okullar derhal açılmalı. Acilen en az 60 bin öğretmen ataması yapılmalı. Okullara elini kolunu sallaya sallaya giren tarikat ve cemaatlerin uzantısı vakıf ve derneklerin protokolleri derhal iptal edilmeli dedi.

Başkan Mehmet Keskin; “Bu duygu ve düşüncelerle yeni öğretim yılının yeni sağlık sorunlarında uzak olarak, uzun bir aradan sonra birbirine kavuşan eğitim emekçisi meslektaşlarıma, sevgili öğrencilerimize, velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.”