Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının birinci döneminin 22 Ocak da sona ermesi dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının birinci dönemini geride bıraktık. Covid-19 salgınından kaynaklanan ve dünyayı içine alan dönüşüm, eğitim sistemimize de yansıması, dijitalleşmeye doğru yol aldığımızın bir göstergesi. Bu sürece öğrencilerimizin uyum sağlaması, uzaktan eğitimin sorunsuz ilerlemesi amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarımızdan velilerimize kadar büyük bir özen gösterdik. Millî Eğitim Bakanlığımız doğrultusunda gerek dijital platformları gerekse yayınları ile eğitim-öğretim sürecinin aksamaması için büyük bir özen gösterildi ve gösterilmeye de devam ediyor. Eğitim; eğitilen kişide istenilen davranışı oluşturma işidir. İnsana kazandırılmak istenen davranış ancak yaşayarak verilebilir. Eğitim amaçlarına uygun verildiğinde hem bireyi hem de ulusu kalkındırabilir.

Değerli Öğretmenler; Sadece çocuklarımıza ve gençlerimize değil, bütün bir topluma yön verecek olan sizler, geleceğimizin inşasında mesleğinizi fedakârlıkla icra ederken pandemi döneminde de çocuklarımız için verdiğiniz emek, sahip olduğunuz azim ve çalışkanlıkla yaptığınız işler takdire şayandır. Özellikle içinde bulunduğumuz Covid-19 ile mücadele sürecinde sizler de büyük bir gayretle bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabildiniz. Uzaktan eğitim ile birlikte, hem öğrencilerimizin akademik anlamda geride kalmamaları, hem de kendilerini keşfetmeleri konusunda üstün uğraşlar vererek bu dönemi tamamladınız. Daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke için, nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için çıkılan eğitim öğretim yolunda sizleri desteklemekten gurur duyarım. Bu tatil sürecinde özellikle her şeyin başı sağlık diyerek, oluşturduğumuz yaşam biçimini çok daha anlamlı kılacağınızdan eminim.

Kıymetli Velilerimiz, Anne baba olmak demek, onların birey olabilmeleri ve donanımlı hale gelebilmeleri için tüm imkanları yaratmak ve onlar için güzel bir gelecek inşa etmek demektir. Yaşam biçimimizi değiştirmek zorunda olduğumuz bu pandemi sürecinde özellikle çocuklarımızın eğitim mücadelesine hepiniz elinizden geleni yaptınız. Millî Eğitim Bakanlığımız gerek dijital platformları gerekse yayınları ile eğitim-öğretim sürecinin aksamaması için büyük bir özen gösterdi ve göstermeye de devam ediyor. Bizler de ilçemizde öğrencilerimizin eğitim-öğretimi için ilgili kurumlarımızla iş birliği içinde çalışmalar yürüttük.

Sevgili Öğrencilerimiz, Ülkenin yarınları olarak öncelikle sizlere güvendiğimi belirtmek isterim. Hepinizin yeniliklere açık olduğunu ve bu yeni sürece çabucak adapte olabildiğinizi biliyorum. Genç beyinler olarak farklı uygulamaları farklı biçimlerde hayatınıza dahil ederken aynı zamanda kendinizi keşfetme fırsatları yakaladınız. Dijitalleşmenin eşiğinde tüm dünyayı keşfetmeye hazır sizler, özellikle bu süreci eğitimde yaşamayı çok çabuk içselleştirebildiniz. Hiçbir zorluğun sizleri yıldırmayacağına inanıyorum. Büyük bir gayretle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamladınız. Her ne kadar yüz yüze karne alamamış olsanız da ara tatil heyecanınızı sizinle paylaşıyoruz. Ara tatil boyunca Covid-19’la mücadelede alınan tedbirlere ve kurallara uyarak bol bol eğlenmenizi, dinlenmenizi ve kaliteli zaman geçirmenizi diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi kitap okumayı ise asla bırakmayın. Unutmayın okumak; zekâyı güzelleştirmektir, ruhu beslemektir, hayata farklı pencerelerden bakmayı sağlayacak en güzel yoldur. Bu tatilin hepinizi dinlenirken geliştirecek etkinlikler yapmanızı, bol bol okumak, araştırmak, gezmek görmek için olabildiğince istekli olmanızı öneriyor ve iyi tatiller diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmen ve öğrencilerimizin aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir tatil süreci geçirmelerini temenni ediyorum.