Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu’nda farklı sınıf düzeyinde yer alan öğrenciler Drama Atölyem eTwinning Projesinde yer aldılar.

Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu’nda farklı sınıf düzeyinde yer alan öğrencilerin farklı gereksinimlerini göz önüne alarak onların eğitime, kültüre ve topluma katılımını artırmak ve öğrencilerin bilişim teknolojilerinin kullanımını da kazandırmayı amaçlayan Drama Atölyem eTwinning Projesi başladı.

Kuruculuğunu Trabzon Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu öğretmenlerinden Zeki Küçük ve Batman Yunus Emre İlkokulu öğretmenlerinden Binali Sever öğretmenlerimizin yaptığı Drama Atölyem eTwinning Projesinde Trabzon Vakfıkebir Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu öğretmeni Selçuk Kahyaoğlu, Sırbistan Belgrad Osnovna škola "Vuk Karadžić okulu öğretmeni Marina Lakčević, Niğde Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu öğretmeni Sibel Filikçi, Adıyaman Şehit Muhammet Fatih Safitürk İlkokulu öğretmeni Mehmet Erdil, Diyarbakır Türkmenhacı İlkokulu öğretmeni Mehmet İlhan, Trabzon Hızırbey Ülkü İlkokulu öğretmeni Nazan Karaca, Trabzon Kanuni İlkokulu öğretmenlerinden Ünal Kıdık ve Muammer Çakır görev almaktadır.

Bu proje ile; 6-11 yaş aralığındaki öğrenciler arasında öğrenme güçlükleri, akranlar arası iletişim, sosyal beceri ve kişisel niteliklerin gelişimini açısından dezavantajları en aza indirmek amaçlanmaktadır.

Bu amaç ile farklı sınıf düzeyinde yer alan öğrencilerin farklı gereksinimlerine, onların eğitime, kültüre ve topluma katılımını artırarak ve eğitim sisteminin içindeki ayrımcılığı azaltarak sınıf içerisinde yer alan dezavantajlı öğrencilerin (yaratıcı) drama etkinlikleriyle eğitim öğretim sürecine aktif olarak katılmaları sağlanacaktır. Ayrıca bu projemizle öğrencilerimize teknolojilerinin kullanımı da kazandırmayı amaçlanmaktadır.

Öğrenci Tanışma Etkinliğinde ülkemizin beş farklı ilindeki dokuz okuldan katılan altmış altı ilkokul öğrencisi birbirleriyle tanışma fırsatı buldular. Oyunlar oynayarak kaynaştılar. Proje hakkında bilgilendirildiler.