Başarılı çalışmalara imza atan Hemşerimiz Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın'daki görevinin ardından Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı.



Geçtiğimiz yaz aylarında önce Gümüşhane’ye Sağlık Müdürü olarak atanan ve kısa sürede güler yüzü ve konusuna hakim olması nedeniyle Aydın’a atanan hem çok sevilen hem de başarılı çalışmalara imza atan Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Aydın'daki görevinin ardından Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandı. Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Burak Öztop’un, İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne atanmasının ardından Aydın İl Sağlık Müdürü olarak görevini sürdürmekte olan Fevzi Yavuzyılmaz Balıkesir İl Sağlık Müdürü olarak yeni görevine atandı. Balıkesir’e ataması yapılan Yavuzyılmaz’ın yerine Aydın İl Sağlık Müdürlüğü görevine henüz bir atama yapılmadı.
“BAZILARI LAF, BAZILARI İŞ ÜRETİR”
Dr. Fevzi Yavuzyılmaz; “Tüm vicdanım ve samimiyetimle söylüyorum ki; idareci olmanın akla gelebilecek bütün zorluklarını yaşadığım bu 2 yılda, ekibim ve ben Aydın İline sağlık hizmeti verebilmek için, ülkemizin ve şehrimizin hedefleri doğrultusunda, 7 gün 24 saat kesintisiz olarak sabır ve özveri ile çalıştık. Aydın’da sağlık hizmetinin daha etkin ve ulaşılabilir hale gelmesi için gayret ettik. İlimize ÇİM, Tüp Bebek Merkezi, İnme Merkezi, Yoğun Bakımlar, yaklaşık 15 sıfır kilometre ambulans, 15 yeni hizmet binası, (112 istasyonu, Sağlıklı Hayat Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, hastanelerde yeni ilaveler, İlçe Sağlık Müdürlüğü, yeni İl Müdürlüğü binası, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Entegre İlçe Hastaneleri) gibi ilklere ekip olarak imza attık. Gerek mesai arkadaşlarım, gerek Aydın halkı verdiğimiz bu emeklerin en yakın şahitleridir.”
Bir söz vardır;  “Bazıları laf, bazıları iş üretir” diye, ben meslek hayatım boyunca hep iş üretenlerden olma gayreti içerisinde oldum. Atama haberimin duyulmasından sonra arayan, mesaj atan, sosyal medya üzerinden ulaşan, iyi dilek ve dualarını ileten yüzlerce dostumuz, vatandaşımız yaptığımız işlerin doğruluğunun en büyük ispatı olsa gerek.
Şimdi layık görüldüğüm Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevini hakkıyla yerine getirmek üzere yola çıkma vakti. Başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA ve Bakanlık yöneticilerime, Sayın Valim Yavuz Selim KÖŞGER’e,  Vali Yardımcılarıma, İlçe Kaymakamlarıma, 26 ve 27. Dönem Milletvekillerime, İlimizin Siyasi Yöneticilerine, İl Müdürü Arkadaşlarıma ve tüm sağlık personelimize, mesai arkadaşlarıma, bu yolda yanımda olan, duasını ve desteğini benden esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Benim ve ailemin Aydın’a hakkı varsa helal olsun, siz de hakkınızı helal edin.
Dr. Fevzi Yavuzyılmaz sözlerine şöyle devam etti. “Bakan yardımcısının kendisini arayarak Balıkesir için kendisini düşündüklerini ifade ettiğini dile getirerek “Görev nerede verilirse bizce uygundur. Hakkımızda hayırlısı. Aydın’daki görev süremiz yaklaşık 2 yılı aştı. Güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Eksiklerimiz mutlaka vardır ama iyi niyetle doğru olanı yapmaya gayret ettik. Allah utandırmaz inşallah" şeklinde görüş bildirdi.
Aydın’da kısa bir süreliğine İl Halk Sağlığı Müdürü olarak da görev yapan Dr. Yavuzyılmaz, Avrupa birliği projesi kapsamında Viyana’da da bulundu.
Dr. Fevzi Yavuzyılmaz Kimdir?
1973 yılında Vakıfkebir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini Vakıfkebir’de tamamlayan Yavuzyılmaz, 2001 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’den mezun oldu. Doktor olarak göreve Rize’de başlayan Yavuzyılmaz, Türkiye genelinde bir çok hastanede görev yaptı. Rize ve Ankara da çalıştıktan sonra 2004 yılında Trabzon SSK Hastanesi Acil Servisinde görev yapmıştır. Burada görev yaptığı dönemde; hastane çalışmalarının yanında birçok spor organizasyonunda görev aldı. Trabzon SSK voleybol takımında voleybol Şube Sorumlusu ve İdmanocağı Spor Kulübünde yönetici olarak görev yapmıştır. Trabzon İlinde yapılan birçok spor organizasyonunda yönetici olarak görev yapmış olup,  Okul Sporları Federasyonu sağlık kurulu üyesi ve dünya şampiyonu olan Erdoğdu Lisesinin Guatemala da kafile doktorluğunu yapdı. 2009 yılında Düzköy ilçesi Çal Beldesinde Aile Hekimliği yapmıştır. 2010 yılında Trabzon İli Düzköy İlçe Hastanesine Kurucu Başhekimliği görevine atanan Yavuzyılmaz, sırasıyla Akçaabat İlçe Sağlık Müdürlüğü, Ortahisar İlçesi İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevler üstlendi. 2016 yılında Aydın İli Halk Sağlığı Müdürü olarak görev yapan Yavuzyılmaz, 30 Haziran 2017 tarihi itibari ile Gümüşhane İl Sağlık Müdürü olarak atanmıştır. 31 Ekim 2017 tarihinde ise Aydın İl Sağlık Müdürü olarak göreve başlamıştı. Halen bu görevi sürdürmekte ikine Balıkesir İl Sağlık Müdürü olarak ataması gerçekleştirildi. Yavuzyılmaz, evli ve 1 çocuk babasıdır.