Plaj ve yürüyüş yolu güzergahımızda düzenlenen çöp toplama etkinliğine; Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Kaymakam Adayı Muhammet Furkan Bektaş, Belediye Meclisi Üyesi Havva Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Mert Oğuztarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yunus Ali Civil,  Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remziye Kuleyin, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü İsmet Bank, Orman İşletme Şefi İlhan Kutanis, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadem Sağlam, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu, Ziraat Odası Başkanı Muhammet Kılıç, Vakfıkebir 1874 spor Kulübü Başkanı Samet Yolcu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Birinci, Gülbahar Hatun Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Alay, Atatürk Ortaokulu Müdürü Çetin Zaim, Cumhuriyet İlk - Orta Okulu Müdürü Sinan Uzun, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Fen İşleri Müdürü Mustafa Kemal Bulut, Muhasebe ve Temizlik İşleri Müdürü Özcan Alp, Vakfıkebir Meslek Yüksekokulundan öğretim üyeleri, öğretmenler, lise ve ortaokul öğrencileri ile vatandaşlar katıldılar.

“BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ” “BÜYÜKLERİMİZE HER ZAMAN MİNNETTARIZ”

“ÇEVRE HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ”

Etkinlikte konuşan Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, çevrenin korunmasının çok önemli olduğunu, bu bilinci genç kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi. Bu etkinlik ile çevrenin önemine dikkat çekmek istediklerini dile getiren İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, şunları kaydetti:  "Çevre hayatımızın vazgeçilmezi. Bu nedenle çevreyi ihmal edemeyiz. İhmal edilen çevre bize olumsuz ve kullanılamaz halde geri dönüyor. Her gün gelişen, değişen dünyamızda çevreye olan değer git gide önem kazanıyor. Bunun farkında olmamız lazım. Bunun için bizde bugün daire amirlerimizle, geleceğimiz olan gençlerimizle bir farkındalık oluşturmak için burada bu etkinliği düzenledik, tüm bireylerin çevre temizliğine karşı duyarlı olmalarını istiyoruz dedi. "

"DOĞAMIZA SAHİP ÇIKMAK, YARINLARIMIZA NEFES OLMAKTIR"

Çevre denince aklımıza sadece ağaç gelmesin. Tertemiz bir toprak gelsin. Tertemiz bir hava gelsin. Fabrikalar havayı kirletmesin. Araçların egzozundan dünyamızın havasını kirletici gazlar salınmasın. Topraklarımız kirletilmesin, yeşilimiz yok edilmesin. Bu güzel dünyamızı nasıl ki şimdi hep birlikte kullanıyoruz. Bizden sonra da bizim çocuklarımızla, torunlarımızla çok güzel bir çevre olarak kullanılsın istiyorum. Bugün burada güzel de bir mesaj verildi. Etrafa çöp atmayalım. Çöp kutularının içerisine atalım. Böylece çevremiz daha temiz olsun.  Doğamıza sahip çıkmak, yarınlarımıza nefes olmaktır. Hedefimiz Türkiye Çevre Haftası çalışmalarına destek vermek ve bu toprakları vatan bilen her bir bireyin bilinçli bir çevre dostu olmasına katkı sağlamaktır. Doğaya bıraktığımız her bir çöpün, her bir atığın çevreye zararının çok yüksek olduğunu ve sadece dünyamıza değil, ülkemize de gerek toplum sağlığı gerekse ekonomik açıdan ciddi bir yük getirdiğini aklımızdan hiçbir zaman çıkartmamalıyız.” dedi.