Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Kasım ayı mutat din görevlileri toplantısı Mescid-i Aksa Camii’nde gerçekleştirildi.

17 Kasım 2020 Salı günü saat 11.00'de Mescid-i Aksa Camii'nde Koronavirüs tedbirlerine uyularak yapılan toplantı Merkez Eski Camii İmam Hatibi Ali Osman Birinci'nin Kur'an-ı Kerim Tilâvetiyle başladı.

Daha sonra İlçe Müftülüğü Şefi Refik Altuntaş, gündeme ilişkin konu başlıklarından bir kısmını personelle paylaştı. Ardından İlçe Müftüsü Şahan, diğer gündem maddeleriyle birlikte kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, din hizmetleri, eğitim hizmetleri ve yayın hizmetleriyle ilgili maddeler halinde belirlediği gündem konularını din görevlileriyle paylaştı. Din hizmetlerinin ciddiyet ve samimiyet ekseninde gönüllülük esasına göre yürütülmesi gerektiğinin altını çizen İlçe Müftüsü Recep Şahan, din görevlilerine Diyanet’e, Dine ve Devlete karşı temel görev ve sorumluluk bilinci, hizmet aşkı, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu ile hizmette bulunmaları tavsiyesinde bulundu.

“İMAM HATİP ZEKERİYA YÜKSEL VEDA ETTİ”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği (Din Hizmetleri Uzmanı) yazılı ve sözlü sınavlarını kazanarak Yomra İlçe Müftülüğü'ne Din Hizmetleri Uzmanı olarak atanan Mescid-i Aksa Camii İmam Hatibi Zekeriya Yüksel, ilçedeki görevinden ayrılacak olması dolayısıyla toplantı sonunda kısa bir veda konuşması yaptı ve meslektaşlarından helallik istedi.

İmam Hatip Ali Uçar da din görevlileri adına yaptığı konuşmada Zekeriya Yüksel'e, atamasının hayırlı olması temennisiyle yeni görevinde başarılar diledi.

İlçe Müftüsü Recep Şahan ise Yomra İlçe Müftülüğü'ne Din Hizmetleri Uzmanı olarak atanan Zekeriya Yüksel'e ve ilçe müftülüğünde çeşitli unvanlarda görev yapmış olup ve farklı il ve ilçe müftülüklerine atanan tüm görevlilere yeni görev ve hizmetlerinde üstün  başarı ve muvaffakıyetler diledi.

Kasım ayı mutat din görevlileri toplantısı, Zekeriya Yüksel'in yaptığı ikramın ardından cemaatle kılınan öğle namazı ile sona erdi.

“2020 YILI İÇERİSİNDE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN AYRILANLAR”

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nde çeşitli unvanlarda görevli iken 2020 yılı içerisinde atama, nakil, görev ve unvan değişikliği nedeniyle ataması yapılanların isimleri ve yeni görev yerleri şöyle:

- Hüseyin Köksal: Vakfıkebir İlçe Müftüsü iken Samsun Atakum İlçe Müftülüğü görevine;

- Ekrem Akbaş: Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Vaizi iken Ordu İli Altınordu İlçe Müftülüğü'ne vaiz olarak;

- Hatice Semiz: Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Vaizi iken Yomra İlçe Müftülüğü'ne vaiz olarak;

- Halil İbrahim Erdoğan: Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Hafız Hasan Kaan Kur'an Kursu Öğreticisi iken Rize İli Müftü Yusuf Karaali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü Aşere Takrib Kursuna;

- Ömer Çınar: Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'nde Murakıp iken Giresun Espiye İlçe Müftülüğü'ne Şube Müdürü olarak;

- Ali Albayrak: Vakfıkebir Merkez Eski Camii'nde Müezzin-Kayyım iken Bitlis İli Güroymak İlçe Müftülüğü'ne İmam-Hatip Olarak;

- Zekeriya Yüksel: Mescid-i Aksa Camii İmam Hatibi iken Yomra İlçe Müftülüğü'ne Din Hizmetleri Uzmanı olarak;

- Ramazan Efiloğlu: Yaylacık Mahallesi'nde 4/B sözleşmeli imam hatip iken Ordu Çaybaşı İlçe Müftülüğü'ne imam hatip olarak atanmışlardır