Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Uludüz, Toplumun vergileriyle yapılan kamu ve belediye hizmetleri yurttaşlarımıza önemli bir iyilik yapılmış gibi sunulmamalıdır. Çünkü belediye hizmetleri belediye başkanın temel görevidir. Zaten hizmet yapmak için seçilmiştir. dedi.



CHP Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Emin Uludüz, Toplumun vergileriyle yapılan kamu ve belediye hizmetleri yurttaşlarımıza önemli bir iyilik yapılmış gibi sunulmamalıdır. Çünkü belediye hizmetleri belediye başkanın temel görevidir. Zaten hizmet yapmak için seçilmiştir. Dürüst, şeffaf, adil bir yönetim ve herkese eşit davranacağız' Belediyeye siyaseti sokmayacağız. Yoksul ve muhtaç kişiler için ''Sosyal Kart” çıkartacağız. Bu kartla, ''sosyal yardım hizmetlerinden gerçekten ihtiyacı olan kişileri'' yararlandırmayı hedefliyoruz Kart sahiplerinin belirlenmesinde alt birim belediyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla da koordinasyon sağlanacak. Yoksul ve muhtaç ailelere ücretsiz gıda yardımı yapmak için Gıda Bankası kuracağız. Vakfıkebir'de gerçek yoksulların belirlenmesi için veri tabanı hazırlayacağız Gıda yardımından tüm yoksulların adil yararlanmalarını sağlayacağız. Bize güvenin Yeşille mavinin kucaklaştığı, yaşanabilir, sorunlarından arınmış, modern bir şehir oluşturacağız. Belediyelerin temel görevleri arasında yeşil alan yaratmak, arsa üretmek gibi, sosyal donatı alanları da vardır.


 
"BELEDİYE SİZİNDİR, SAHİP ÇIKIN, BİZE GÜVENMEYE DEVAM EDİN"
"Diğer bir nokta kültür ve sanat"
 İnsanlar sadece etle kemik değil. Ruhlarının da kültürle ve sanatla buluşması lazım dolayısıyla biz Vakfıkebir’i bir kültür ve sanat vadisi haline getireceğiz. Yapacağımız soysal tesislerde içinde kütüphanelerde olacaktır. Bugün nereye gidelim dediğinizde mutlaka gideceğiniz bir yer olacaktır. Bu sosyal tesislerde kültürel ve sanatsal yarışmalar düzenlenecektir. Dereceye girenlere ödüllerimiz olacaktır. Böyle kültürle ve sanatla buluşan bir şehir oluşturacağız.


 
"AMACIMIZ YOKSULLUĞU GİDERMEK, İŞSİZE İŞ BULMAK"
“Biz şehri sosyal, kültürel ve mekânsal dönüşüm olarak ele alıyoruz. Şehirde ilk dönüşmesi gereken sosyal dönüşümdür eğer biz bunu kuramazsak, daha doğrusu yaşayan insanlar kendilerini şehre ait hissetmezse mekânsal dönüşüm karşılıksız kalır. Bu yüzden biz ilk olarak sosyal dönüşüme başlatmalıyız. Sosyal dönüşüm insanın beşeri ihtiyaçlarını karşılarken şehrin kendine sunduğu nimetleri içselleştirmesi ya da şehirde yaşarken talep çıtasını yükseltmek. Mesela sanatla, kültürle buluşturmak, yoksulluğunu gidermek, işsizse iş bulmak gibi. Sorunları ele alalım; mesela güvenlik sorunu var, kültür sanat üretmiyoruz, yoksulluk ve istihdam sorunu var bunları çözmeye geliyoruz. Sosyal kartımız var, her yoksula vereceğiz. Kartıyla bizim marketimize gidecek ve istediği emtiayı alabilecek.
 
"ÖNCE ÇOCUK MAHALLESİ, SONRA ÇOCUK KÖYÜ"
“Çocuklar, kendileri için özel olarak tasarlanan ve trafiğe kapalı olan Çocuk Sokağı’nda güven içinde koşup eğlenecek Misket, seksek, evcilik, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca gibi unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları da oynayan çocuklar, burada düşlerini gerçeğe dönüştürecek.
Gençler bugünümüz ve geleceğimizdir
“Araştıran, soran, sorgulayan ve kendisine hedef belirleyen bir gençlik yetiştirmek için Gençlik kariyer merkezi kuracağız. Şuurlu, bilgili ve erdemli gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla belediye bünyesinde İnsan Kaynakları ve Eğitimi Müdürlüğü kurulacaktır. Orta öğretimden başlamak üzere üniversite eğitiminin sonuna kadar öğrencilere her daim rehberlik edecek proje ile bilgiyle donanan bir gençlik hedefliyoruz Bir nevi gençlik merkezi olacak gençlere hem kötü alışkanlıklardan uzak duracakları bir sosyal ortam sağlanacak, hem de onların hayata ve geleceğe dair motivasyonları yükseltilecek. Bu projeyle gençlerimize eğitimden sağlığa, kültürden spora kadar her daim rehberlik yapacağız.
 
"ÇOCUKLARIN, GENÇLERİN ADINA BİZ DÜŞÜNMEYELİM"
“Çocukların, gençlerin adına biz düşünmeyelim. Bu gençler ne düşünüyor? Eğitim, sanat camiası ne düşünüyor, engelliler ne düşünüyor? Onların düşüncelerini alacağız. Gençlik meclisi, çocuklar meclisi, kadınlar meclisi, hayvan severler meclisi gibi meclislerde değerlendirme yapıp ona göre karar vereceğiz. Burada tüm grupların düşüncelerini alacağız. Böylece çocuğun dünyasını, gencin dünyasını öğrenmiş olacağız. Kıymetli Vakfıkebirli hemşirelerim ortak aklı kullanacağız, birlikte yöneteceğiz.
 
"YERİNDE DÖNÜŞÜM"
İlçedeki yapılar için de yeni çözümler üreteceğiz. Çarpık kentleşme Vakfıkebir’in kaderi olmayacak. Çevre düzenlemeleri, bina ve dış cephe düzenlemeleriyle Vakfıkebir yepyeni bir yüze kavuşacaktır. Bir planlama rehberlerimizle birlikte ilçemiz planlı olarak büyüyecek. İmar uygulamalarıyla vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir. Eski mahallelerimizde kentsel dönüşüm projelerini halkımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Sloganımız ve bakış açımız rantsal dönüşüm değil, yerinde kentsel dönüşüm olacak. Halkın ucuz konuta ulaşmasını destekleyeceğiz.
Yerinde dönüşüm ile mesela bakkalımız yerinde kalacak, hiçbir esnafımız yerinden olmayacaktır.
Yurttaşlarımızın hak ve hukukunu koruyacağız dedi.