DEVA Partisinin Vakfıkebir İlçe Başkanlığı 1.Olağan Kongresi Sabri Bahadır Kültür Merkezi Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Divan Kurulunun oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kongreye DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Prof. Dr. İhsan Günaydın, DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, DEVA Partisi Rize İl Başkanı Ömer Köroğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, DEVA Partisi İlçe Başkanları, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, İYİ Parti İlçe Başkanlığı temsilcileri Yusuf Hacıahmetoğlu ve Hasan Akagündüz, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanlığı temsilcisi Deniz Ömür, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı. DEVA Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“TÜRKİYE İÇİN, DEMOKRASİ VE ATILIM İÇİN DEVA OLMAYA HAZIRIZ”

DEVA Partisi Vakfıkebir İlçe Başkanı Oğuzhan Haliloğlu; “Ülkemizin her alanda sürekli zemin kaybetmesi yüreğimizi dağlıyor. Vatandaşlarımız, özellikle de gençlerimiz geleceklerinden kaygılı. İnsan haklarının ihlal edilmesi ve özgürlüklerin kısıtlanması, toplumumuzun nefes almasını zorlaştırıyor. Kadınlarımız kendilerine karşı her türden şiddetin tehdidi altında yaşıyor. Ülkemizde hukuk sürekli örseleniyor, adalet yaralı. Demokrasimiz zayıf. Halkımız ne kadar haykırsa da sesini duyuramıyor. Ayrıştırıcı, ötekileştirici siyaset dili toplumumuzu sürekli geriyor. Korku siyaseti, polemikler, kavgalar hepimizi yordu artık. Çalışanlarımız her an işlerini kaybetme korkusuyla yaşıyor. İşçimiz, esnafımız, emeklimiz, memurumuz için aile geçindirmek her geçen yıl daha da zorlaşıyor. Yatırımcımız, sanayicimiz önünü göremiyor, var olma mücadelesi veriyor. Eğitim en önemli sorun alanı olarak hala önümüzde. Kentlerimiz hüzünlü. Şehirlerimiz hızlı betonlaşmanın ağır yükünü kaldıramıyor. Toprağımız, ağacımız, suyumuz, soluduğumuz hava, “yeter artık” diye haykırıyor. Bu ülkenin insanı son birkaç senedir çok üzüldü, yaralandı. Her şeyi elinden alındı ama bu ülkenin insanı sabretti, dayandı. Artık geldik, buradayız. Bu üzüntülerin daha da büyümesine izin vermeyeceğiz. Yeterince üzüldük, yeterince yaralandık. Zaman ümitsizlik zamanı değil. Zaman Türkiye için sorumluluk alma zamanı. Türkiye için demokrasi zamanı geldi, atılım zamanı geldi diyoruz. Artık Türkiye için iyileşme zamanı başladı diyoruz. Derdinize ortak arıyorsanız, biz DEVA’yız. Derdinize hızlı çözüm arıyorsanız, biz DEVA’yız. Artık DEVA zamanı diyoruz. Adalet ve liyakatin yeniden sağlanacağının sözünü vererek hepinize teşekkür ediyorum dedi.”

BİZ HAZIRIZ EMANETİ ALMAYA GELİYORUZ

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek ise yaptığı konuşmasında; “Ülkemizde özellikle Ali Babacan ve arkadaşları partiden ayrıldıktan sonra ülke tek adam rejmi ile başkanlık sistemine geçmiş ve bu günkü haline gelmiştir. O günlerde bu sistem ile ülkemizin uçacağı söylenmiş ama ülkemiz olduğu yerde saymış, gençler o bahsedilen uçakları kullanarak bu ülkeden kaçar hale gelmiştir. Bu ülkede artık bayat ekmek kuyruğu var, benzin kuyruğu var bugün biz bunları yaşıyor. Dün darbeye finansal destek sağladığı belirtilen, o dönemki yandaş medya tarafından "Hain" ilan edilen ülke temsilcileri devlet töreni ile karşılanıyor. Biz artık bu gidişata dur demek istiyoruz. Bunun için tüm üyelerimiz, tüm teşkilatlarımızla Damla Damla çoğalıyoruz. Seçim baharaymış, yazaymış fark etmez sayılı gün geçer bu iktidarın günleri sayılıdır. Biz varız ve hazırız emaneti almaya geliyoruz dedi.”

Tek liste ile gidilen seçimlerde Oğuzhan Haliloğlu delegelerin tüm oyunu alarak başkanlığa seçildi.