Proje kapsamında Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan,  Büyükliman İlk/Ortaokulundaki Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı'na katıldı.  Deprem tatbikatını dikkatle izleyen öğrenciler yapılan anonsla birlikte okuldan güvenli bir şekilde tahliye edildiler.

"DEPREM ANI VE TAHLİYE TATBİKATI" BÜYÜKLİMAN İLKOKULUNDA YAPILDI

"Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı" İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Altın, Şube Müdürü Ahmet Birinci, Okul Müdürü Mustafa Yıldırım'ın katılımıyla Büyükliman İlkokulunda yapıldı. Siren eşliğinde Kaymakam Uzan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Altın, 2/B sınıfı öğrencileri ile birlikte tatbikata katıldı. Okul tamamen boşaltıldıktan sonra sağlık ekipleri ve İtfaiye ekipleri kurtarma anlarını canlandırarak gerçek hissi veren bir etkinliğe imza attı. Tatbikat öğrencilerimizin düzenlediği sunumlarla devam etti.

Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, “Bilindiği üzere Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından toplumda afet farkındalığının geliştirilmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişliği oluşturulması amacıyla 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bu kampanya ile Trabzon’da 566 bin, ülke genelinde 56 milyon 677 bin vatandaşa ulaşılmıştır. Yapılan Afet Farkındalık Eğitimleri’nin, planların, yapılan hazırlıkların saha uygulamalarındaki eksikliklerin tespit edilmesi ve güncellenmesi açısından son derece önemli bir tatbikat oldu. Emek veren herkese teşekkür ediyorum dedi.”