Büyükliman Güvercin Severler Birliği tarafından organize edilen iftar programında bir araya gelen güvencin severler birliği üyelerine ve Büyükliman bölgesinde yaşayan vatandaşlara hitaben konuşan Birlik Başkanı Ahmet Bahadır, Çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında tüm halkımızı hayvan beslemeye ve özellikle de güvercin yetiştirmeye davet ediyorum dedi.

Bahadır, Çok Değerli misafirler ve Büyükliman Sakinleri;  Ramazan ayı toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da güçlendiği bir aydır. Biz de BÜYÜKLİMAN GÜVERCİN SEVERLER BİRLİĞİ olarak bu manevi ayda bir araya gelerek; hem birlikte iftar açıp hem de birliğimizin faaliyetlerini kamuoyuna tanıtma amacıyla 1ncisini düzenlemiş olduğumuz iftar yemeğimiz için burada toplanmış bulunuyoruz.

“KUŞ YETİŞTİRMEK VE KUŞLA YAŞAMAK BİR SEVDADIR, BİR TUTKUDUR”

Kıymetli Büyükliman sakinleri, birliğimizin önemini hatırlatarak konuşmama başlamak istiyorum. Herkesin bildiği üzere, bizim açımızdan kuş yetiştirmek ve kuşla yaşamak bir sevdadır, bir tutkudur. Tarihin ilk zamanlarından günümüze kuş ile insanoğlu arasında sıkı ilişkiler hep devam etmiştir. Bu bağlılık atalarımızın genlerinden bizlere aktarılmıştır. Öyle ki; Peygamber efendimizi Sevr dağındaki mağarada saklanırken onu müşriklerden koruyan mağaranın girişine yuva yapmış güvercindi. Öte yandan Hz. Nuh Peygamberimize tufanın bittiğini ağzında zeytin dalıyla gelerek haber veren güvercindir. Dolaysıyla güvercin; umudun, barışın ve yaşam sevincinin sembolü olmuştur. Ne yazık ki bizler “Güvercin Yetiştirmeyi ve onun sevgisini” topluma tam anlamıyla ifade edemedik. Toplumun büyük kısmı halen güvercinle ilgilenmeyi “boş iş” olarak değerlendiriyor. Oysa güvercin beslemek insanlara hayvan ve çevre sevgisi kazandırıyor. Bireyler arası arkadaşlık, psikolojik rahatlık, paylaşım ve dayanışma duygusunu geliştiriyor. Özellikle çocukların sosyalleşmesine büyük katkı sağlıyor. Çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında tüm halkımızı hayvan beslemeye ve özellikle de güvercin yetiştirmeye davet ediyorum.

“UNUTMAYALIM Kİ; HAYVAN SEVMEYEN İNSANI HİÇ SEVEMEZ”

Buradan ailelere sesleniyorum; çocuklarımızın ve gençlerimizin bir köşeye çekilerek bilgisayar başında ve telefon ekranında “bağımlı ve asosyal” bir hayatın çıkmazına girmelerine izin vermeyelim. Kendi kabuğu içinde yaşayan, toplumundan ve kültüründen kopuk gençler yetiştirmeyelim. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin sağlıklı gelişimleri için doğa ve çevre sevgisini, hayvan sevgisini onlara öncelikle öğretelim ve destekleyelim.

Unutmayalım ki; hayvan sevmeyen insanı hiç sevemez. Huzurunuzda sosyal sorumluluk çerçevesinde tüm topluma çağrı yapıyorum: Sevgi dolu, yaşam dolu, Üreten, çalışan, başarılı çocuklar yetiştirmek için her aileyi “evde bir hayvan beslemeye” davet ediyorum.

Konuşmama son verirken, Aramızda ağırlamaktan şeref duyduğumuz ve istişareler kurduğumuz TRABZON ORTAHİSAR GÜVERCİN SEVERLER DERNEĞİ BAŞKANI Sn. Dinçer Kalaycı beyede çok teşekkür eder tekrar bu camiada olan herkese saygı ve sevgiyle esenlikler diliyorum, hayırlı ramazanlar diliyorum.

                                                                                                                                                                                                

“YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ” “YATIRIMLARIN İLÇEMİZE KAZANDIRILMASI İÇİN TEK YUMRUK OLACAĞIZ”