Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi ve Vakfıkebir İŞKUR Hizmet Merkezi işbirliği ile istihdam edilebilirliği artırmaya yönelik, iş arama becerileri semineri Halk Eğitimi Merkezinde düzenlendi. Semineri başarıyla bitirenlere belgeleri verildi.

Trabzon Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü Çalışma Kulübü Uzmanı Barış Kandil tarafından verilen seminerin katılım belgelerini Kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta tarafından verildi. Belge törenine kaymakam Yakuta’nın yanı sıra Vakfıkebir İşkur Hizmet Merkezi Müdürü Zeynep Özkan, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemile Kahyaoğlu, Müdür yardımcıları Mustafa Dal, İbrahim Demirci ve kursiyerler katıldı.

Belge takdim töreninde konuşan Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, amacımız aileleri güçlendirerek kendi ayakların üzerinde durmalarını sağlamaktır. COVİT-19 salgını münasebetiyle sosyal hayatın temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşımakta olduğunu belirtti.

ÇOCUKLARINIZA YATIRIM YAPMAK EN GÜZEL YATIRIMDIR

İş ararken nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenmiş oldunuz, bu kurs iş bulma sürecinizde sizler için faydalı olacağının altını çizen Kaymakam Mesut Yakuta, tüm ülkelerde olduğu gibi bizim de ülkemizde işsizlik var. Bir valimizin dediği gibi ülkemizde iş beğenmeme sorunumuz var. Her işi yaparım diyen insan aslında her işi yapamaz deniliyor. Dolayısıyla bizler iş beğenmeme sorununu ortadan kaldırmamız gerekiyor. Öncelikle küçük küçük başlayıp daha sonra ilerleyen dönemlerde daha iyi yerlere gelme imkânımız olabilir. Kursu düzenleyen herkese teşekkür diyorum. Bizim burada yapmamız gereken kendimizin tahsilini tamamlamak, hepiniz anne ve baba adayısınız dolayısıyla çocuklarımıza iyi bir eğitim vererek onların geleceklerini de garanti altına almak sizlerin yapabileceği en güzel iştir. Sizler için çocuklarınıza yatırım yapmak en güzel yatırım olacaktır dedi.