İçişleri Bakanlığının düzenlediği, Trabzonlu Futbol Adamları Derneği’nin desteklediği, “Maddeye Değil Spora Bağımlı Ol” projesine katılan Beden Eğitimi Öğretmeni Halil Haliloğlu, veliler ve sporcular Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek projeye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiler.



Trabzonsporlu futbol adamları derneği tarafından organize edilip içişleri bakanlığı tarafından finanse edilen "maddeye değil, spora bağımlı ol" projesi kapsamında düzenlenen 20 takım 320 sporcunun katıldığı turnuvaya Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta tarafından İl dışından tek takım olarak katılması sağlanan Vakfıkebir takımı oldu.
Takım Sorumlusu Beden Eğitimi Öğretmeni Halil Haliloğlu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, "25 tane sporcumuzun forma, eşofman, spor ayakkabısı ve ulaşım ücretleri Belediye Başkanımız tarafından tedarik edilerek turnuvaya katılmaları sağlanmıştır. Amaç hiç bir yerde lisansı olmayan çocuklarımızın turnuvaya katılması sağlanarak maddeye, telefon, TV,  internet'lere değil de spora bağımlı hale getirmek için bu turnuva organize edilmiştir.  Vakfıkebir gençliğinden hiç bir imkânı ve olanağı esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya, sporcularım ve velilerim adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Ülkemizdeki kentleşmenin getirdiği zorunluluktan dolayı, çocuklarımızı sokağa çıkaramadık. Böylece çocuklar bilgisayar başında kaldı. Biz maddenin geleceğimize nasıl zarar verdiğini bildiğimiz çocuklarımızı sporun içine çekmek istedik. Herkese katıldığı için teşekkür ederim dedi.”
"ÇOCUKLARIMIZA YAPILAN YATIRIM, GELECEĞİMİZE YAPILAN YATIRIMDIR."
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaptığı konuşmada, “Hepimiz çok iyi biliyoruz yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızı ne kadar geliştirirsek geleceğimizi sağlıklı nesillere emanet etmiş oluruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ben Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim.’ İşte beden sağlığı bu kadar önemli. Çocuklarımızın sağlıklı geleceği için ortaya konan bu tür projeleri bizlerde destekliyoruz. Bu bir tarz ve anlayıştır. Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğimize yapılan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her türlü fedakârlıktan korkmadan seve seve kaçınmayacağımızın bilinmesini isterim.” İfadelerini kullandı.